måndag 26 september 2011

Redan eftermiddag.


Hål i innertaket.
Vi har, eller maken har, borrat ett hål i taket. Runt och fint är det. Det var vi han tvungen att göra så att vi han kan mäta ut vart första steget i nya trappan hamnar och vart vi han ska såga upp taket. Gott och väl. Jag kan stå ut med att det är ett runt litet fint hål där. Vad jag däremot inte kan stå ut med är det faktum att jag tror att det sitter en spindel/insekt modell jättestor i taket. Det är nämligen vad jag tycker att det ser ut som...på lite håll och utan glasögon. Kolla då!!

"Spindel/insekt"...visst?
Ser ni "spindeln"? Nej, just det! Det är bara ett runt hål.

Nu ska jag snart hasta iväg till optikernCentralorten för att kolla upp min syn. Jag ser nämligen inget. Varken med eller utan glasögon. Det är illa. Om jag måste köpa nya (håller tummarna för nya) så ska jag ALDRIG mer köpa progressiva glas. Sån skit, för att uttrycka det milt, jag har aldrig vant mig vid att vrida huvudet i oändligt många konstiga vinklar för att kunna se ordentligt i dom olika slipningarna i glasen! Nu ska jag ha enkelslipade och läsglasögon till gammelsynen brevid. Nu får vi bara hoppas att jag inte fastnar för världens dyraste bågar.

Uppdate:
Nu måste jag revidera mina tankar om progressiva glas. Den optiker jag nu varit hos har hört bön och infriat mina drömmar om glasögon som funkar både för att läsa och att se med...MEN smakar det så kostar det. Ju bättre kvalitet på glas desto dyrare. NEJ, jag tänker inte tala om vad det kostade men gratis var det inte men så VÄRT som kidsen säger.
PS. På Specsavers får man skitglas (eller så har jag haft otur) och blir inte ens erbjuden något annat. Nu vet ni vart ni inte ska gå om ni vill ha mina gamla progressiva glas...men billiga var dom. DS
Pöss på er.

11 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Och jag som går omkring och laddar för progressiva glas! Jag kanske ska skita i det då.

Småländskan sa...

Men... nu skriver jag ett stort MEN!! Har du behövt skruva så på huvet för att de progressiva ska funka, så är det fel på slipningen av glasen! Kan handla om millimetrar!
Jag själv är den mest kräsna, besvärligaste optikerkund som finns, men jag har haft förmånen (??) att leva ihop med en optiker i drygt 15 år. Då fick jag lära mig ett och annat. Bl.a. att det är viktigt att välja rätt glas, kanske inte alltid de billigaste!
Sett progressivt har jag gjort nu i drygt 30 år och ännu har jag aldrig nånsin klagat! Och då ska du veta att jag har inte bara "ålderssymptom" vad gäller synen, utan massor av annat "skit" där det inte duger med vanliga läsglas.
Lycka till och be din optiker om råd, om kvaliteten på glasen och allt sånt. Det är det värt.

Åsa Hellberg sa...

Jag har också skitit i progressiva, men har å andra sidan aldrig provat.

Fru Venus sa...

*suck* Och jag som måste ha nya proggisar, tänkte fara över till Sverigelandet och Specsavers....

Jag tycker hålet i taket ser ut som en klick choklad. Kvällspöss

Susanne sa...

Hyaligen, ser verkligen ut som en spindel...

Anonym sa...

Jag skulle jättegärna ha hål i taket om jag hade en händig man som kunde, såga, borra och bygga trappa!

Mallan sa...

Haha, visst ser det ut som en spindel! Jag hade hoppat och duckat dagligen åt det där hålet! :-)

Malla sa...

haha, jag SER inga spindlar :)
Så ni gör en jätterenovering va? FLytta en trappa är väl inte den minsta grejen? Hoppas vi får se bilder :)

Knasterfaster sa...

Jag har ingen erfarenhet av progressiva glasögon.
Jag ser ingen spindel. Den har kanske krupit in i det där hålet som du har i taket.

Småländskan sa...

Vad var det jag sa?? (som en kommentar till din uppdate).
Grattis och kram.

Miss WW sa...

Tejpa lite silvertejp över ;-)