torsdag 10 februari 2011

Det går inte så bra det här.

Uppsägningen funkar dåligt. Så jag har fått återgå i tjänst för allas vår överlevnad i familjen Gafflan. Yngsta krånglade sig ur en matlagningssituation i går också med att följa med en kompis hem och sedan inte vilja bli hämtad förrän sent på kvällen...och då var ju redan maten lagad, intagen och bortdukad. Hon ÄR bra alltså!
Idag skulle hon få äran att tillaga Gafflans mycket extremt enkla fisksoppa/gryta. Den består av typ fem ingredienser förutom vatten, buljong och kryddor. Kan faktiskt vara så att man helt kan strunta i några eller bara hälla i det man vill plus valfri fisk. Busenkelt.
Av någon anledning så gick helt plötsligt läxläsning före allt annat och hon är inte direkt känd för att ha prio 1 på sådant. Mummel om engelska och spanska, kan ha varit matte också. Måååååååste göra det NU! Hon vet ju att jag tycker att skolarbete är viktigt så hon pep upp på rummet som en oljad blixt. Kvar stod jag med potatis och morötter att skala. Hungern rev en del i magen på mig då och det är inte läge att ha tjafsiga och hetsiga diskussioner då. Illa valt tillfälle liksom...så jag skalade på och lagade färdigt soppan.
I morgon ska det bli nytt försök, lasagne hade jag yngsta tänkt men å andra sidan så tänker jag så förbannat mycket ibland.
Pöss på er.

15 kommentarer:

Petra sa...

Då hoppas vi på icke läxläsning imorgon.
Kram

Anonym sa...

Även om det inte riktigt funkar att få igång matlagningen så är det ju jäkligt effektivt när det gäller läxläsning. (om det nu är det de gör på rummet)

Fru Venus sa...

Det där ska jag börja köra med, dammsug eller gör läxorna! Ungarna kommer att bli A elever :-) Kvällskram!

Caja: sa...

Tänk som det kan bli när det inte blev som det skulle...bättre "jaktlycka" i morgon!

Kram/caja

nillas liv på pinnen sa...

Oväntade positiva bieffekter ska inte underskattas!

Ezter sa...

I morgon är det fredag, man får inte läxor över helgen!

Maja sa...

ja visst är det konstigt att läxorna blir så superviktiga ibland
och ibland (när det är nåt kul på gång) så går det SÅ bra att ta dem SEN... de är härligt bra på undanflykter barn/ungdomar i en viss ålder! ha ha ...

Bajsugglan sa...

Å, lasagne! Det är gott!

Bittan sa...

haha ska bli kul att höra vad som sker i morgon ;-) kramen

Malla sa...

Hmm,vilka smitare. Nä hörrö,det här funkar ju inte. Kan du inte laga samma mat i några dagar och se om de märker ngt? om de klagar kan de laga själva.
Hoppas de hjälper till med ngt iaf...annars tycker ju du ska ta semester ett tag. Om du kommer hit lovar jag att du får ligga på soffan en hel vecka,jag ska servera dig varm mat varje dag. Till lunch får du värma mat i micron om det går bra.

Åsa Hellberg sa...

Ät något i smyg så du kan säga att du inte är hungrig när alla förväntar sig mat.
Bra va?

Ulrika sa...

Stackare. FUnkar det så dåligt?
Strejk kanske?
Eller som i Kairo, demonstationer.

Du har inte testat allt ännu kanske, undrens tid är nog inte förbi. Eller?

Lycka till!

Singelmamman sa...

Din yngsta och min yngsta är EXTREMT lika. Jösses. Ja, men jag har min äldsta som en slags indrivare...! Du kan få låna äldsta. :-)

Men Nillas kommentar är väldigt bra. Hahaha

Nica sa...

Hm , jag är i fasen att försööööka få mina ungar att ens tääänka på matlagning,
Tycker du är tuff, jag!

Anna sa...

De verkar gå bra med middagarna :) bra tt hon tog lite läxläsning i allafall.
Vi får väl se i kväll! kram