söndag 4 april 2010

Go Kväll.

Idag har det krattats!
Pinnar och löv, sopat och skyfflat grus på utsidan grinden.
Befriat rabatter från funkiernas beiga torkade blad och torkade blomstänglar. Ormbunkarna får vänta till en annan dag.
Våra rabatter består till 90% av funkior och högväxande ormbunkar. Skitbra faktiskt. Sköter sig själv, kräver knappt vatten. Sen har jag lite annat som är lättskött. Jag vill inte binda ris på min egen rygg när det kommer till trädgården och växter. Så lättskött som möjligt är min paroll! Allt annat som ska blomma och vara färgklickar sätter jag i krukor.
Fick lite panik i morse när jag hörde att det skulle bli regn (det regnar nu) så jag kastade mig ut i trädgården med räfsor, lövkorgar och skottkärran i högsta hugg. Så höll jag på ett tag, i blåsten, ett evighetsarbete att försöka samla ihop löven i en stor hög som vinden bestämde sig för att lite då och då sprida ut igen, allt bara för att hålla Gafflan i arbete. Tack för det blåsten. Annars var det skönt ute.
Så ringde L och ville gå på promenad och jag tänkte att allt okynnesätande under gårdagen behöver lite hjälp på traven att försvinna från kroppen. Jag var ju ändå uppvärmd och svettig av trädgårdsarbetet så det vara bara att ånga på liksom.
Maken har dragit färdigt alla elementrör idag så i morgon ska vi fylla på systemet och kolla om allt är tätt innan han spikar igen golvet. Bättre att upptäcka vattenläckor före liksom...
Nu såg vi att vi hängt det stora tunga elementet bakofram så att "fulsidan" syntes tydligt.
Jaja, vi ska hänga rätt det...en annan dag. Det är ju bra om sidan med mest färg hänger framåt och inte inåt väggen där ingen kan se den, eller hur?

10 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Tack för svar!
Jag gillar att du slänger dig på tangentbordet så snart jag undrar över något.

Bergljot sa...

Flink jente. Jeg ser at du har samme kloke strategi som meg når det gjelder hage... Her klipper vi ikke plen med broderisaks, nei!

Fru Venus sa...

Tänk vad olika livets lotter falla, jag skulle göra vad som helst för att få en egen trädgård att plantera, pyssla, kratta och hacka i! That´s life.

stort och smått sa...

Jag vill ha fint väder i morgon så jag kan påta i min trädgård. Annars har jag två dikter som måste skrivas. Sååå tråkigt...

IKA sa...

Kratta tycker jag om, det ger meditation och så är man nyttig :) Här är det en ganska stor tomt 3.500 kvadratmeter som ska krattas och klippas vilket har lett till att min far köpt en åkgräsklippare, något som sannerligen uppskattas av min ene tvillingson =)

Jag och mina söner delar hur med mina föräldrar och det är skönt sådana här gånger, när det gäller att sköta om blommor och dylikt så hjälper jag gärna till med ansning och sådant men plantera och säga namn på blommorna, där är jag helt borta, skamligt att säga det men att säga vad de olika blommorna heter - nej, det är inte min sida, men så kan man ju inte vara bäst på allt, eller hur "fniss"

Ha det gott och njut nu av att ha varit så duktig och trotsat den retfulla blåsten!
Kram

Malla sa...

hmm. jag säger till när det är kratt-time hos mig. du kommer troligtvis hinna glömma bort det :P

Knaada sa...

Å våra rabatter består av 90% snö, resten tö :(

Snäckskalsdalen sa...

Jopp, nu regnar det! Har också tagit mig en tur i rabatterna. Vi har inga, kom jag på. Vad jag har gjort är att rensa rent bland mina nio jordgubbsplantor. Så var det!
Kram
Agneta

Märta sa...

Jag vill också kratta! Eller ja, egentligen inte.. men jag är så infernaliskt trött på att klafsa omkring i snö och lervälling så t o m krattning och rabattansning låter helt otroligt lockande!

Petra sa...

Oj vad ni har grejat.