torsdag 7 januari 2010

Lat eller bara väldigt avslappnad?

Jag lever under mottot "varför göra idag det jag kan göra i morgon". Det funkar väl sådär ska jag säga.
Som när man vaknar på morgonen och har höga ambitioner om vad man ska uträtta under dagen förutom jobb.
Allt eftersom dagen går faller ambitionsnivån. Spelar ingen roll vad det är. Jag får ibland väldigt lite gjort och det är irriterande, jävligt irriterande!
Exempel: Idag ska jag tvätta allt i tvättkorgen (morgontänk). Det blir ofta en maskin...om jag har tur, när jag kommer hem. Man (jag alltså) kan ju lösa sudoku i stället. Rensa skåp och lådor skulle jag behöva men tyvärr försvinner den tanken i samma ögonblick som jag öppnar det tilltänkta skåpet/lådan. Jag blir så trött (på mig själv alltså)!
En annan sak jag önskar att jag gjorde, som jag ofta tänker, är att skriva veckomatsedel och sedan hålla mig till den. Så skönt att slippa springa till affären var och varannan dag eller rota runt i frysen när jag kommer hem och undra var dom där kotletterna är som jag var så säker på skulle ligga där!
Städa och hålla ordning...varför då? Familjen Gafflan är experter på att stöka ner och dra fram men väldigt dåliga på att plocka bort...så varför ska jag springa runt och plocka mer än nödvändigt när jag kan göra...ingenting och när kvällen kommer drabbas av dålig samvete.
Hur har ni andra det?
Får ni gjort allt ni tänker göra under dagen?

20 kommentarer:

BrunettAnna sa...

Jag tror att jag lider av tillfällig förlamning...i HELA kroppen..nä förresten inte fingrarna ju..:0)

Maj Korner sa...

Nä. De flesta dagarna får jag inget annat gjort än att skapa mig ett dåligt samvete.

Mitt nästa projekt är att byta skosnören i mina känger. Har jag tur har jag gjort det till nästa vinter.

Krakelsprakel sa...

Jag har Hitlerdisciplin när det kommer till attgöralistor.
Jag lever för av och genom attgöralistor.
Utan attgöralista hade det inte funnits någon Krakelsprakel. Attgöralistor är livets elixir.... (och jag har nog nån sjukdom... ja... jag vet)

Osloskånskan sa...

Ibland. Otroligt nog.

Petra sa...

Inte för att låta för präktig, men ja. Helst av allt vill jag ha gjort mycket en vecka före! Kram

Gafflan sa...

Alla är vi olika :) Nu tror ni säkert att jag inte gör något överhuvudtaget här hemma men det är fel. Jag grejar med en massa saker bara inte alltid just den dagen jag tänkt mig och det, mina vänner, är själva "irritationen". :)

Moster Ma sa...

Näääääe! Vem får det?

Cina sa...

Hej Gafflan! Nu har jag hittat till dig!
Ofta har jag stora planer på morgonen men de omdirigeras oftast vartefter dagen går. Jag är spontan, på både gott och ont. Försöker ständigt vara mer disciplinerad, men, det är väl så här jag är.

Ulrika sa...

hahaha!! Å vad jag känner igen mej, tyvärr...
Inte för att jag brukar göra upp så stora planer heller, men..sen..sitter det fast som i siiirap. Och inte blir det gjort om man inte gör det själv. Heller.
Gaaahh!

Gafflan sa...

Moster Ma:
Va bra då behöver jag inte ha så dåligt samvete då ;)

Gafflan sa...

Cina:
Hej och välkommen!
Vad skönt att höra att fler än jag har stora planer på morgonen och att det sen inte alltid blir så ;)

Ulrika:
Segt som siiirap, yes ;)

Malla sa...

Jag är oerhört duktig på listor. Vi kör med temamat (olika teman varje vecka för att inte fastna i 10 rätter) så därför veckohandlar jag. Jag skriver to do lister hit och dit. Får jag styka nått på min lista under dagen är jag nöjd. Men ordning och reda? näe. Jag önskar att jag vore med disiplinerad men det är faktiskt roligare att spela wii än att tvätta.Det värsta är att då jag tänker "städa lådor och skåp" - så släpper jag inte tanken då jag öppnar den/det - utan jag river UT allt, sen kommer jag på ngt annat viktigt och sen ligger skiten på golvet till jag blir less och kastar in allt igen efter 2 veckor. Jag tror att jag måste skärpa mig snart.

Gafflan sa...

Malla:
Temamat låter intressant. Det är som du sa väldigt lätt att fastna i samma maträtter vecka ut och vecka in. Bra tips! :) Visst är det roligare att spela Wii mm än att fixa med annat, så sant ;)

Piia sa...

Oj, får verkligen inte gjort allt som jag tänkt. När vi flyttar till nya huset har jag en massa löften att ge o hålla t.ex. att göra veckomatsedel :) Vi får se hur det går. Ett nytt hus o nya regler.

Gafflan sa...

Piia:
Låter bra! Nytt hus, nya regler. Allt från scratch. Toppen!
Skönt att höra att det finns fler tappade själar som mig. Sådana som inte får gjort allt på agendan ;)

stort och smått sa...

Det där skulle kunna vara jag! Herregud, du är jag! På pricken! Exakt!
Låt oss ta ett glas vin, eller en kopp te och bloggskåla för det! =)
Och varför rensa i lådorna idag, när vi kan göra det någon annan dag?!
Och tvätten - den lär inte försvinna någonstans! (Inte det dåliga samvetet heller dessvärre...) Men hey, nu skjuter vi på problemen tycker jag!

nilla sa...

Om jag får gjort det jag tänkt göra inder dagen?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

IKA sa...

Det som är mödras, hustrurs, sambos största stötesten är det nog dåligt samvete! Nej du vännen, allt som är planerat blir absolut inte gjorts.

Sköt om dig!
Kram

Gafflan sa...

Agneta:
Skål på det och det andra tar vi en annan dag ;)

Nilla:
Vilken tur att jag kan roa dig =) Om jag beslutar mig för att hänga på "facet" så vet jag vilken facebookgrupp vi ska tillhöra - "Vi som aldrig får tummen ur" ;)

Ika:
Samvetet, samvetet...efterhängset är det.

Anette sa...

Åh vilken härliga och uppryckande inlägg :-) En sten föll från mitt bröst, Jag är INTE den enda i denna värld som aldrig får fingrarna ur * och gör det jag borde.