fredag 8 januari 2010

Nu blir det väder.

Med risk för att bli tjatig men det är kallt ute.
I morse hade jag -16,5 grader när jag gick till jobbet vid åttatiden. Nej, det kanske inte är så kallt om man jämför med norra Sverige. Det är bara det att jag trodde, seriöst, att termometern hade frusit fast på sådär -11.
Idag lämnade jag fåfängan hemma och drog på mig dom inte så snygga men ack så varma stövlarna. Fjortisens byfånemössa och tunna skinnhandskar. Varför tunna handskar? Jag har tjocka pälshandskar, det var bara det att det var hål mellan två fingrar på ena handen, dom gick fetbort.
Rotade fram vantarna med fårull inuti, stack i ena handen...hela sömmen i ena tummen var sönder (kom på att fjortisen hade dom förra vintern, därav hål). Skidhandskarna var på vinden och jag har inte tid att gå upp och rota där på morgonen. Vad lär jag mig av detta? Jo, att jag ska köpa nya varma handskar och vantar...i tid innan det blir vinter!

12 kommentarer:

Miss M sa...

*S* Åh, vad skulle jag inte ge för att se dig i fjortisens byfånemössa ;)

KRAM

Cina sa...

Som varandes tonårsmor känns det hela rätt så bekant. De sliter på grejerna, de små liven! Jag har väl morrat och beklagat mig så till den milda grad över bortrövade varma vantar och handskar att Lilla Syster har sytt ett par fodrade tumvantar i slöjden. Där fick jag! Mössa som mössa! Det är viktigt att hålla huvudet .... varmt!
Trevlig helg!

stort och smått sa...

Samma visa varje år. Det sakanas alltid något när vintern väl kommer. Som om man överraskas varje år! "Va, vinter i år igen?!"
Fast i år har vi massor med just vantar och handskar hemma. För en gångs skull...

BrunettAnna sa...

Antingen finns det bara EN vante...eller så är det hål i dom!? Visst är det skumt...ungefär lika skumt som när man ska para ihop sockar...är ALLA i vår familj ENbenta???
Hoppas du kunde hålla värmen den LÅNGA(?) vägen till jobbet!!! Kraaaaamen

Ulrika Fabulousforty sa...

Fast...köper man i tid hinner man tappa bort åtminstone den ena i allafall innan det är dags. Problemet är dessvärre olösligt.
På vintern fryser man, that's it!

Knaada sa...

Det blir väl rea nu snart å då är man ute i väldigt god tid om det är för nästa år, åtminstone går jag å väntar på det...

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Fårull är goaste värmen tycker jag!

Anna Drott sa...

Ja, för sen är de slut i butikerna...:(

Kram

Gafflan sa...

Miss M:
Jag är sååååå snygg i den ;)

Cina:
Det är märkligt hur saker och ting får "ben" ovh försvinner eller bara ligger still och går sönder ;)

Agneta:
Jo, det är sant! Problemet är att det knappt varit vinter utan mer regn och ibland lite snö!

Anna:
Som hos oss då...enbenta och med bara en hand att värma! Låååååång väg till kontoret, tar säkert tre minuter att gå. Nu är jag en extremt frusen person så jag fryser nästan röven av mig bara genom att ta mig dit ner ;o)
Åkarbrasakram till dig!

Ulrika:
Skit att man ska behöva frysa på vintern! Funderar på om jag ska börja med snöre mellan vantarna, typ som på småbarn, som man trär genom jackan...då borde det i alla fall finnas en chans att man har bägge kvar lite längre ;)

Knaada & Anna Drott:
Vid eventuell rea ska jag köpa mängder av vantar, handskar och mössor. Sen blir det väl inte vinter här nere hos oss på 20 år...men jag var i alla fall ute i god tid! :)

Magda:
Fårullsvantarna var mina favoriter och har värmt mina händer sedan vintern 1996! *Suck* Nu måste jag leta reda på nya sådana.

kvinnan med koftan sa...

Jag är så "duktig"så jag laddar upp med jätteförråd med ordentliga grejer varje år...som ingen använder...men nu! skrattar bäst som skrattar sist : )

Gafflan sa...

Koftan:
Jag vågar inte ens finssa ;)

Gafflan sa...

Jag merar FNISSA ;)