tisdag 19 februari 2013

Vad är det för fel på mig?

Eller kan jag få en diagnos tack.

Plats: Konsum
Ärende: Inköp av mat.
Minnesstöd: Handskriven handlingsplan.
Övrigt: Pratar med folk o fä.
Övrigt värdelöst vetande:  Skällde ut en kund på jobbet idag (som egentligen inte är en kund utan mer en person som har för mycket fritid och därför bestämt sig för att tillbringa den på min arbetsplats) och är fortfarande arg.

Virr nr 1:
Å så börjar jag vimsa runt bland frukt och grönt. Stirrar på min lapp och ser att det står potatis och jag registrerar att det finns säckar på 10 kg MEN då tar jag lök och öser ner i en påse och går DÄRIFRÅN.

Virr nr 2:
Gurka är nästa grönsak att inhandlas enligt plan.
-"Ja vad bra!" tänker jag när jag ser att man kan köpa två gurkor för typ 20 kr. Tar i stället ett paket blåbär och går DÄRIFRÅN!

Så här är det varenda gång jag handlar, fast med olika varor då förstås. Kolla, kolla på varan och ta något annat och gå därifrån. Snart behöver jag en personlig handlingsassistent tror jag.

Summan av kardemumman blir ju att när jag ska försöka göra någon sorts summering och likhetskoll mellan varukorgens innehåll och handlingsplanen innan kassan brukar jag för det mesta "fäjla" och får irra runt och hämta in missade varor.

Är det bara jag och åldern eller är det fler som är som mig? Alltså lite allmänt förvirrade.

Pöss på er.

9 kommentarer:

Ezter sa...

Kanske inte riktigt så illa, men lyckas alltid glömma något!

Åsa Hellberg sa...

Jag tycker att det är fantastiskt att du kollar listan INNAN du betalar och går hem.

Nica sa...

Jag glömmer listan hemma. Minst kanske hälften av det jag skrev upp. Ofta åker jag iväg för att handla EN sak som jag missat (typ kaffe) och kommer hem med tio andra - men INTE kaffe.
Så - nä, du är INTE ensam :)

Singelmamman sa...

Jag gör ungefär som du. Tyvärr. Mycket irriterande om jag får säga det själv. Jag behöver nog också en personlig assistent.

Agneta sa...

Om jag lyckas få med mig listan till affären tittar jag på den och tänker om vissa saker som jag inte orkar hämta "äh, den där grejen där tar jag nästa gång" - trots att jag vet att jag kommer ångra ihjäl mig när jag kommer hem!

Fru Venus sa...

*fniss* Av samma anledning - och en till - låter jag Mannen handla ;-)

Västgötskan sa...

Haha! Är du medveten då eller först EFTERÅT att du faktiskt lägger ner fel? Är det ett aktivt val, för att du tycker blåbär är GODARE än gurka, så är det ju helt ok! ;-))

Kram M

B i t t e sa...

Lista? Vad är det? Jag går samma runda jämt och "tänker" efter, oftast funkar det. Brukar komma hem med allt utom det mest akuta...

nillas liv på pinnen sa...

Haha, lovely.

Som sagt, själv är jag aldrig virrig. Alltid glasklar (och effektiv dessutom).