torsdag 6 december 2012

Jag förstår...

...att tonåringar har en ämnesomsättning på minst 200% och att dem efter en skoldag kommer och är lite småhungriga.
Därför försöker jag tala om för mina tonårsdamer att dom behöver inte vräka i sig mat som om det var den sista som fanns på jorden för jag ska alldels strax laga mat. Förstår dom det då?
Nej. Dom måste äta.
Yngsta har allt som oftast redan huggsexa och frossar i baugetter, frallor, nudlar, varma mackor, you name it, när jag kommer hem från jobbet så skadan är redan skedd. Äldsta försöker jag mota bort från kylskåpet men om jag under ett ögonblick försvinner in på toa kan man ge sin fan på att det slängts ihop en äggröra och rostas bröd på löpande band innan jag ens hunnit få upp och knäppt brallorna.
Så därför får jag och maken gå här med hungern rivandes i kroppen i alla fall till bortåt 18.30-snåret innan jag kan servera mat till mina utsvultna vargar (ironiserar lite).
PS. Nu ska jag ta en frukt annars kommer jag att dö svältdöden. DS

Pöss på er.

6 kommentarer:

Petra sa...

Hoppas att du inte svimmar innan maten är klar

Fru Venus sa...

Det där är bekant :-)
Nu har vi en överenskommelse om att det är bara nat joggis och bär som gäller, funkar.

Singelmamman sa...

Tänker kopiera din text och skicka till mina tonåringar. Och sen göra samma överenskommelse som Fru Venus gjort hos sig.

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, jag har ju ingen aning om hur man skulle kunna göra och på min tid var det bara te som gällde, te och te och te, men så var man (jag) smal också!
Kramar

Susjos sa...

Hm, känns igen....

Cayenne sa...

Här får man inte äta mellis efter halv fyra. Är man dödens hungrig och maten verkar bli lite sen, kan man få ta en grönsak eller frukt. Det funkar för tillfället.