söndag 27 maj 2012

Söndagsstatus.

Högmässa och nattvard med konfirmander i svettig, varm fullsatt kyrka. Idag skulle vi bli uppfyllda av den Heliga Anden enligt pingstdagens predikan. Jag blev mest uppfylld? med armsvett, under-tuttarna-svett, ryggsvett och fotsvett! Jeeeeesus vad varmt det var!
Yngsta skulle ta nattvard och jag hade bestämt att det skulle inte jag men när nästan ALLA andra konfirmanders föräldrar gick fram så kände jag att Helig Ande prästen glodde med onda ögat på mig så jag gick fram jag också. På maken bet dock inte det onda ögat och förresten var han fullt upptagen med att pilla in en prilla med snus...
Så var den evighetslånga högmässan slut och det var kyrklunch med rester av vad vi alla hade kvar från respektive konfirmationsfirande. Buffé kan vi säga att det blev. Gott och lyckat. Det enda som återstår av konfirmationen är att tvätta den vita kåpan och lämna tillbaka den till kyrkan. Gärna inom en 10-års period, sa konfirmationsprästen.
Nu ska jag försöka vila lite till för sömn har det blivit dåligt med den här helgen. Det har liksom varit full gas från morgon till kväll.

Pöss på er.

12 kommentarer:

Fru Venus sa...

Kul att allt ;-) gick bra! Det blir ju ingen hos oss... Kvällskram

Västgötskan sa...

Uppfylld med svett...?! Hahaha! Du är ju för skön. ;-D

Kram

Ezter sa...

Skönt när det är över! På Yngstas nattvard var jag den enda föräldern som gick fram, det blev jag förvånad över. Här var det mest föräldrarna som krävde konfirmation av sina barn, då får man väl ställa upp tillbaka. Dock fick mitt barn välja själv!

nillas liv på pinnen sa...

Jag är rädd för prästers onda ögon så jag förbjöd mina döttrar att konfirmera sig.

Susanne sa...

Jag hade bestämt mig för att inte ta nattvarden och tur som en tok hade jag för prästen gav inte mig onda ögat ;)

Sus sa...

Mina barn konfade inte sig. Jag tycker det var rätt skönt att slippa allt ståhej..

JAg är för lat för sånt =)

Sus sa...

Mina barn konfade inte sig. Jag tycker det var rätt skönt att slippa allt ståhej..

JAg är för lat för sånt =)

Märta sa...

Konfan är en av mina absoluta favoriter när det gäller kyrkligheter. Vi har en fantastisk ungdomspräst så konfan blir mer en lektion i etik/moral än att rabbla budord.
Här konfirmeras man inte i kåpor utan i hembygdsdräkt och det är så jäkla fint att se kidsen, med eller utan piercingar och lustiga hårfärgningar, i dräkterna. :)

Singelmamman sa...

Hade mina tonåringar velat konfirmera sig hade det gärna fått göra det. Men de ville det inte. Jag är inte konfirmerad, kanske det avgjorde. Skönt, förstår jag, när allt nu är över. Men nattvarden hade jag gärna testat, får man göra det om man inte tillhör kyrkan längre?

Åsa Hellberg sa...

Här är det inte lika populärt att konfirmera sig, men hemma gör väl "alla" det? Vi hade Sigvard, kommer du ihåg honom?

Malla sa...

oh ja, känner igen det där med kyrksvtt,fy farao vad ofrsch man känner sig :P

Lisbeth sa...

Det verkar som om du fått din dos av det andliga och kyrkliga på ett bra tag. Vad gör man inte för prästens skull eller var det någon annan du tillägnade vinet
Du är väl unt nu att ta lite siesta
ha det gott