tisdag 20 mars 2012

Kväll hos Gafflans.


Kvällen har tillbringats bläddrande och studerande (under stundom gapskrattande) av gamla foton i sällskap med den äldre dottern och maken. Den yngre var ute på vift.
Att se sig själv på bild anno1988 är läskigt. Dels för att att kläd- och hårmode har förändrats och dels för att jag var så in i baljan smal. Det smala var i och för sig inte läskigt men det andra gör att det liksom vrider sig i hela mig och tankar som "hur kunde jag tycka det var snyggt" och "hjälp" översköljer mig som en tsunami. Att jag skäms är ett understatment. Det där vridet är det som gör att jag ytterst motvilligt ställer upp för fotografering överhuvudtaget. Jag är inte fotogenisk ett enda jävla dugg om vi säger så.
Äldsta har bitvis skrattat ihjäl sig åt makens magra kropp på foton då han agerat badpojke eller varit iklädd shorts. Ja, inte var han fetlagd inte. Det kan vara skitkul att vara tonåring, förstår ni, och skratta läppen av sig åt yngre upplagor av föräldrarna eller dess vänner. Kanske inte lika kul för oss när vi numera ser ut som Barbapappa och Barbamamma men vi bjuder på det. Vi har ju bevis i form av foton att vi var smala som sylfider, vackra (nåja) och väldigt unga...en gång för länge sedan.

Pöss på er.

4 kommentarer:

Anna sa...

Tror ni är fina som barbaföräldrar :)
Kort är alltid kul! Kram

Singelmamman sa...

Haha! Jag älskar gamla foton. Kanske inte just på mig själv, men på andra!

Åsa sa...

Lägg ut, lägg ut!! ;)

Ezter sa...

Klart vi vill se! För någon månad sen la jag ut bild från-89,-00 och -11, så alla kunde se skillnaden :)