fredag 2 mars 2012

Finally.

Redan igår trodde jag att det var fredag. Lite surt att vara en dag före.
Alla veckodagar börjar på samma sätt hos familjen Gafflan, så även fredagar. Maken är redan på jobbet när äldsta går upp. Sedan är det min tur efter ett antal snoozande att gå upp. Jag och äldsta pratar inte så mycket utan är ganska tysta. Om jag höjer på ett ögonbryn så betyder det "god morgon" och tittar hon upp från mobilsurfandet så betyder det "god morgon till dig också". Ungefär.
Så här tycker yngsta att det känns att bli väckt på morgonen.
Bilden hittade jag på iFunny.
Yngstas uppvakningsprocess är mer vansklig. Det är mer som att väcka döda. Nu vet ju jag inte hur det går till rent praktiskt att väcka döda men för att väcka yngsta måste jag gå in på hennes rum, dra bort gardinerna från hennes fönster, stänga av alarmet på hennes väckarklocka, prata med hög röst och tala om att det är morgon, putta på henne flera gånger och sedan upprepa hennes namn otaliga gånger i rad innan hon slår upp sina bruna och sakta sätter sig upp. Nu kanske ni tror att det är lugnt och att hon går upp?! Nope, det gör hon inte! Lämnar jag rummet för tidigt lägger hon sig ner och hela processen måste börja om. Så jag väntar, det är jag skitbra på, och går ut ur hennes rum EFTER henne. Fiffigt va?!
Men nu skiter vi i tidiga morgnar för det är fredag! Äntligen.

Pöss på er.

15 kommentarer:

Shy B sa...

Ha,ha! Slike morninger har eg også, med vekking av døde, og bare bittelitt ansiktsmimikk som prøver å formidle, god morgon:)
God fredag!

Cissa sa...

Hihihi, precis så som du bar det med yngsta, har vi det med vår mittenkille. Han är totalt hopplös! Jag kan ha väckt honom, pratat med honom medan han tar på sig, varpå jag går ned när han går till badrummet. Efter en stund upptäcker jag att han inte har kommit ned, går upp bara för att upptäcka honom sovandes, fullt påklädd, uppepå sängen... Suck!

stort och smått sa...

Hittills har jag rara små knattar som går upp själva. Yngsta sätter sin klocka själv och går upp, och innan hon går ner säger hon till sina syskon. På så sätt vinner jag ca 20 minuter!

Och ja, jag njuter så länge det varar! De blir ju snart tonåringar... :)

Ha en härlig fredag!!!

Ezter sa...

Åh gud, att bli väckt så som du väcker Yngsta, det är det värsta som finns! Hela dagen är ju förstörd sen! Men så verkar det ju inte vara för henne, så hade det ju inte behövts! Ha en skön helg!

Anna sa...

Jag var precis som din yngsta när jag var liten. Och lägg därtill ett väldigt dåligt morgonhumör. Men jag har bättrat mig. Lite. :)
Godmorgon fredag!
Kram

Singelmamman sa...

Mina barn, numera tonåringar, är ungefär som din stora. Och går upp själva. Här kan det vara yngsta som tjatar på mig att gå upp... *harkel*

Ha en underbar dag!

Suzan sa...

ha en trevlig helg!

Jeanette sa...

Vad skönt att fredan äntligen kom ikapp nu då!

Maria sa...

Sådär får jag väcka min minsta med....

Monica sa...

Ha en skön helg, Gafflan!
Pöss

Ulrika sa...

Då längtar du tills imorgon antar jag. Sovmorgon kanske?

Ha en härlig helg!

Mallan sa...

Och härligt väder dessutom! Fy, när jag läser hos dig så fasar jag för barnens tonårstid..... Haha, kram :-)

Shamrock sa...

Usch vilka jobbiga mornar. Här pyser jag och maken vid 6-tiden sen går barnen upp och sköter sig själva

Malla sa...

hahaha, ja du är rolig du! :)
hoppas fredagen var bra och att lördagen blir än bättre!

Fru Venus sa...

Ha ha, min yngsta är likadan :-)