torsdag 18 augusti 2011

Undersökande Gafflastik.

Undersökning: Middagsmatslagningsvanor. (det var ett jobbigt långt ord)

Alltså jag lagar mat varenda dag. VARENDA DAG! Undantag är om vi är bortbjudna och jag VET att det kommer att bjudas på mat. Jag är sjukt trött på att laga mat. Vardagsmat that is. Svårt som skam med inspiration och att variera matsedel och är inte alls som Malla som är påhittig. Jag är lat och vill att mat ska lagas så snabbt det bara går eftersom det alltid är jag som lagar den. Nu är det inte att förväxla med helfabricerade maträtter som värms i mikro för jag lagar allt från grunden men använder halvabrikat emellanåt.
Så delta nu i min lilla enkät om middagsmatslagande.
Vad jag ska med undersökningen till vet jag inte jag är bara nyfiken på hur ni har det.
Pöss på er.

10 kommentarer:

Singelmamman sa...

Jag hade gärna haft ytterligare ett alternativ på enkäten; bara var 14:e dag. Eftersom jag har tonåringarna var 14:e dag så blir det inget när jag är själv. Om jag inte bjuder hem någon.
Laga vardagsmat vareviga dag är bland det tråkigaste jag vet!

Bergljot sa...

Vi har vel en slags 50/50-deling, tror jeg. Jeg liker forresten ikke å lage mat, jeg heller...

Knasterfaster sa...

Vi äter lunch och middag varje dag även på helgerna. Vardagsmaten är det oftast jag som lagar eftersom jag är snabbast och bäst på att trolla med råvarorna. Jag har inget emot att laga mat om jag får hjälp med att duka och göra sallad. Ibland orkar vi/jag inte göra mat och då kan det bli varma mackor, gorbypiroger, hämtpizza, hämtpasta eller annan hämtmat men det sker väldigt sällan.

Fru Gårman sa...

Jag lagar mat ganska sällan. Det är husbandets syssla.

Anonym sa...

Jorå, mycket matlagning blir det, fast jag gillar ju det, oftast, men ibland är det ju helt stiltje i knoppen, då kan det bli gröt o smörgås eller kanske pizza

Fru Venus sa...

Jag lagar middag från grunden alla dagar, utom torsdagar, då lagar min äldsta och på helgerna lagar oftast mannen mat, också från grunden. Vi gillar ju att laga mat, men tyvärr inte att betala råvarorna på Åland :-( Pössipannan! :-)
PS. Minns havskräftorna ännu.... mm.... DS.

Nenny sa...

Vi har Linas Matkasse och jag älskar det. Att slippa planera vad som ska ätas. Mat o recept kommer direkt hem till dörren. Bara att laga. För mig och min man räcker denna mat nästan i 2 veckor.
Vill du testa så läs här: http://www.nennysplace.com/2011/08/linas-matkasse.html

Kram kram

Susanne sa...

Jag lagar mat varenda eviga dag, med undantag av resturangbesök eller när sonen vid enstaka tillfällen lagar mat. Jag tycker att det är skoj att laga mat...

I min värld sa...

Jag lagar alltid maten här fast ibland lackar jag ur och då kapitulerar sambon o kör o köper thaimat eller nåt liknande. Sen får han laga mat en gång var tredje vecka när jag jobbar kväll men då har jag oftast förberett något som bara är att fixa det sista...

Helena m. 4 sa...

Alltid alltid alltid...
Vill du ha nåt' recept?