onsdag 3 augusti 2011

Kliar.

Lyckats sola till mig soleksem! Kli, kli, klia sig lite. Ganska mycket faktiskt. Har varit befriad soleksem under några år men ska jag vara ute på sjön i solgasset flera dagar i rad så måste jag använda solskyddsfaktor och ju högre faktor desto tjockare är den att smörja på. Utan solskydd inget kli, med solskydd klia, klia på alla utslag. Gillar´t inte!
Jag vill också säga det att jag har t-shirt och annat att ha på mig men...solen är varm och jag vill gärna ha lön för mödan också för det är minsann hårt slit att bli brun! Herregud jag är ju tvungen att ligga raklång på strandmadrass eller sitta i en brassestol och glo ut på havet och kolla motorbåtar, segelbåtar, fiskebåtar, vattenskidåkare, wakeboardåkare och
badande människor...i timmar. Jaaa...hard work...stackars mig.

Trött också och igår fick jag skäll av familjen för att jag somnade (i soffan) i alla fall vid två (minst) tillfällen. Ursäkta mig alltså för att jag har semester och skiter fullständigt i om jag är osocial men jag är totalt helt jävla slut och nu börjar jag bli orolig för att återstoden av semestern (dryga veckan) inte kommer att räcka för att tanka energi för att orka ett helt år till! Förresten tycker inte jag att det är semester när jag i alla fall gör samma saker varje dag som jag gör resten av året men i semestertider är allt uppskruvat ett snäpp till. För när maken tycker att vi ska ställa klockan för att komma upp i tid (alltså före kl. 09.30) så att vi hinner vara läääääääänge på sjön då gråter jag inombords...och så undrar han varför jag är trött?!

Pöss på er

9 kommentarer:

stort och smått sa...

Ibland är det skönt att komma till jobbet och vila upp sig.
Ok. Jag ljög, men jag försökte tänka positivt...

Maria sa...

Hej Gafflan!
Ramlade in här via Fru Gårman och vill bara ge dig ett tips gällande ditt soleksem. Jag har haft samma problem i många år men sen provade jag SOLARIN. Ett mirakel i pillerform som du hittar i hälsokostaffäärer. Jag har inte haft tillstymmelse till eksem sen jag började äta dem. Funkar kanske för dig med, det är ju värt ett försök i stället för att klia.
Hoppas på bättring!!

Fru Gårman sa...

Vicken tur att du får hjälp indirekt via mig! :)

Men det är faktiskt synd om dig. Jättejättejättesynd om dig, som måste vara ute på sjön hela dagarna. Stackarn! Tröstekram!!

Fru Venus sa...

Om man är i vattnet mest hela tiden behöver man inte bekymra sig om solkladd :-) Nattikram

Singelmamman sa...

Kom och hälsa på mig den 11-14. Jag lovar total avkoppling.

Snäckskalsdalen. sa...

Simma över fjor'n och hit så kan du ligga och vila ut på verandan....eller i båten vår mitt på fjor'n, då blir det lugnt och skönt och jag lovar, du får sova hur mycket du vill utan att någon ens nyser om det!
Storkramar

p.s. chokladblomman är så fin, den blommar och blommar och luktar choklad gör den också! d.s.

Stattinskan sa...

Jag har också problem med soleksem - är allergisk mot UVB-strålarna. Har blivit bättre med åren men i sena tonåren fick jag stora bölder som sprack och gav stora sår ... hujeda mig ;-D

Kluringen sa...

Va skriver hon om!?!?? Agneta....chokladblomma!?!??
Var? Vad? Hur?...GE MEJ!!!


Kram på dej, stackare med dina soleksem. Åk till Agneta så du får vila utan gnäll! Hade jag gjort!
Kramis!

Jenny

Klankis sa...

Jag får också soleksem...inte trevligt. Utomlands har jag nästan alltid tunika på mig, även när jag badar. Det ser jättefånigt ut.