måndag 20 juni 2011

Mat och frissa.

Nu ska det lagas lite mat och sedan ska jag gå till frissan och klippa till ännu en tantfrisyr. Under tiden kan ni väl tala om vad ni brukar göra på midsommarafton. Vi ska faktiskt inte vara hemma i år utan ska till maken äldsta systerdotter (på andra sidan samhället) och fira midsommarafton.
Så...
...berätta nu vad ni ska göra!
Pöss på er.

13 kommentarer:

Madeleine sa...

Brukar försöka undvika att fira midsommar - och nyår.. (Blir så när man e uppvuxen med en pappa som var glad i flaskan...)

Men i år jobbar jag, och kommer landa i Karlstad med en superbesättning. Jobbar just nu på att hitta ett bra ställe vi kan gå ut och äta på...

Kram!

Ezter sa...

Vet inte. Beror hur det går på onsdag. Kanske Smultronstället, annars hemma. Bara vi. Som vanligt...

Monica sa...

Jag ska jobba så firandet blir lugnt hemma i Paviljongen :)
Var bjudna till annan ort men tackade nej. Jag gillar inte att köra bil midsommarhelgen...
Ha en skön stund hos frissan!

KRAM

Annica sa...

Vi kommer åka ut med båten, lägga till i en naturhamn långt ut i Skärgården. Det brukar ofta vara bra väder där och med oss har vi bästa vännerna, god mat/dryck och ett härligt humör. =)

Knasterfaster sa...

Vi gör som vi brukar. Firar midsommar tillsammans med svägerskan och hennes två pojkar samt svärmor i svärmors stuga. På midsommaraftons förmiddag kläs midsommarstången och sedan brukar vi äta lunch. Kl. 16 är det dans kring stången och lekar och sedan äter vi middag kl. 19 ungefär. Svärmor och sambon dricker snaps till maten. Ibland gör jag det också. Svägerskan dricker inte alkoholhaltiga drycker men hon är trevlig ändå. :)

Mångmamma sa...

Eftersom jag förväntar mig normalt svenskt midsommarväder, dvs 14 grader, ihållande regn och snålblåst, blir det en somrig lunch med lite sill, köttbullar till ungarna och en stor bunke färskpotatis.
Inomhus!
Allt vad fallossymboler och kvackande läten heter kommer att undvikas.
:)

Åsa Hellberg sa...

Vi åker till Kolmården och firar alltså inte.

Snäckskalsdalen. sa...

Ni ska alltså ut och resa hör jag! Det blir kul!
Vi brukar fira här hemma med släkten men i år blir det inte så. Det blir lugnt i hytta på fjellet! I Norge. På Hardangervidda! Ser jag fram emot.
Kram

Shamrock sa...

sill, jordgubbar och grillat. Men jag kommer nog att vara nykter och köra i år (det brukar jag inte vara/göra på midsommar)

stort och smått sa...

Vi ska först gå upp till gemensam dans kring stången och låta barnen ta lotter och vinna en massa billigt krams och köpa onödigt kaffebröd. Sen ska vi hem till några vänner och dricka bubbel, vin, mer bubbel, och äta midsommarmat! Det kommer bli trevligt!

Monica sa...

Sv Gafflan:
Det blev mycket dans och väldigt lite bubbel på natten!
Men den 1/7 tänker jag "sittdansa" och hinka bubbel!
Hänger du på... ;D

Pöss tebax

Gafflan sa...

Monica! Jag är skitbra på att "sittdansa" och bubbel, tja det vet du ju redan, är jag skitbra på att dricka så jag är PÅ!! ;DD

Singelmamman sa...

Jag vet att jag ska vara hos Fru Venus med man, men vad vi ska göra mer än att umgås, dricka vin och ligga och sola oss, det vet jag inte. Kram!