tisdag 10 maj 2011

Att ha tonåringar är kul nästan jämt.

Klockan 15.05 idag trillade två varma och svettiga tonåringar in genom ytterdörren. Den äldre släpper väskan rakt ner, går ur skorna där hon står för att direkt, utan att passera GÅ (i detta fall mamman alltså), dricka alla kylda drycker kylskåpet har att erbjuda. Hej! säger jag och det mumlas något som liknar hej tillbaka mellan klunkarna men skor och väska förblir där det placerades. Mitt framför ytterdörren alltså.
Den yngre dumpar megaväskan med skolböcker och idrottskläder mer eller mindre på mina tår men ställer skorna åt sidan (huuuurrrra). I stället river hon av sig sina svarta strumpor för att idka borttagning av svart strumludd (läääääägg aaaaaav) från sina svettiga fötter...MITT I HALLEN!!!
Jag ba...vad gör du NU?
Hon ba WHAT?? (som om det var det mest naturliga i hela världen).
Ibland undrar jag om det ens är mina barn...speciellt den yngre.
Pöss på er.

9 kommentarer:

Monica sa...

Jag börjar fundera på om det är Herr C som är faderen... ;D
Pöss

Singelmamman sa...

Jag bad min yngsta städa sitt rum, slänga skräp som ligger på golvet, ta hand om kläderna, lägga det som är smutsigt för en plats avsedd för just smutsiga kläder och ställa skitigt glas i diskmaskinen. Så idag när jag kom hem står ett nytt glas i diskhon, skitigt, och rummet... tja, det är inte mycket skitigare i alla fall.

Anonym sa...

Visst är det en härlig tid ;-)

Gökboet sa...

Skitjobbigt? Jaaaa, men det går över om några år ;D

Anna sa...

Ha ha känner igen detta!! va man så där själv??? tror inte de va!!
Kram

Fru Venus sa...

Jag är i alla fall hundra på att ungarna i det här huset inte är mina. De måste komma från Mars eftersom jag är från Venus. Typ. KRAM vännen :-)

Ezter sa...

Japp, känner igen det precis...Maken är dessutom likadan..Inte med luddet då, tack och lov, men med att ställa allt precis innanför dörren...och Yngsta...suck

Anonym sa...

Hmm.. men min gubbe är då rakt ingen tonåring fast när jag läser detta stämmer det rätt bra...

Beatrice sa...

Jag känner absolut igen detta. Och då jag ibland vid hemkomst inte uppskattade detta som fanns PRECIS INNANFÖR DÖRREN så man nästan snubblade på det. Så helt sonika så sparkade jag iväg dessa skor och jackor SÅ VIPS KOM DET NGR PERSONER FRÅN tv rummet och ställde snyggt o prydligt iordning " ej tillhörande min familj" utan skrämda vänner till sonen.
Nu är snart nästa grabb där ,så det återstår om jag visar min "DÅLIGA SIDA JAG VET "