tisdag 22 mars 2011

NIX, nope, nej.

Har ni NIX-telefon?
Jag har det. Gillar inte att bli uppringd av diverse suspekta telefonförsäljare mer eller mindre dygnet runt. Otroligt bra tycker jag.
Viss typ av samtal slipper igenom, det kan ni läsa om själva. Enda nackdelen skulle vara tiderna man blir uppringd på om man nu blir det. Som t ex nu, kl. 20.30, på en tisdagskväll så vill vår bank prata affärer! Nääää, skulle inte tro det va! Maken kollar hockey jag vill inte svara på tusen frågor som bara ska ta 5 minuter utan blir mer 45 minuter. Orka!
Så lilla försäljaren frågar när han kan återkomma och jag svarar aldrig. Nej, det gjorde jag inte utan sa att det går bra att ringa måndag-torsdag mellan kl 08.15-15.00, fredagar kl 08.15-13.15 (mina arbetstider med andra ord så det är nästan samma sak som aldrig). Övriga tider, inklusive helger, ägnar vi oss åt annat som har med familjeliv, vänner, hobbys och annat att göra upplyste jag om.
Ibland är jag elak. MOHAHAHAHAHAHA!
Pöss på er.

10 kommentarer:

Susjos sa...

Ja,det är tur man har fixat NIX, men istället rings det endel på mobilen...hm..

Mångmamma sa...

Jag och några vänner pratade just om NIX och jobbiga försäljare idag.
Jag var glatt oförstående till deras frustration ända tills det slog mig att vår hemtelefon har packat ihop helt, ingen ny införskaffats och våra mobiler är 1) jobbmobil från stort företag och 2) hemligt nummer!
Superpraktiskt - ingen ringer som inte har numret! :)

Petra sa...

Har det också men en del slinker emellan. Jag har frågat ibland ifall jag kan få deras nummer och ringa när de har slutat att jobba. Inte så poppis.

stort och smått sa...

Jag gillar inte försäljare men att svara på frågor älskar jag! Skicka hit dem vetja!

UlGu sa...

Jag OGILLAR telefonförsäljare. Har överfört det på barnen, så dom svarar telefonförsäljarna att vi är på affären:)))
Kram

Fru Venus sa...

Har ingen aning om vad NIX är. Det har gått bra ändå. Tror jag.

Anonym sa...

Smart, dvs ända tills du ligger hemma och är sjuk eller har semester och de ringer och väcker dig. Du skulke svarat "aldrig".

Ezter sa...

Jodå, vi har nix. Efter flytt och nummerbyte skyndade jag mig att nixa, men oj vad de ringde i början. Jag sa bara: Här har vi nix-telefon, de flesta var trevliga och bad om ursäkt. Häromdan ringde nån på mobilen, då fattade jag mig snabbt (det gör man ju inte alltid i de lägena) och upplyste henne om att jag verkligen inte uppskattar att bli uppringd på mobilen bara för att hemnumret är nixat.
Hon var rätt otrevlig då...skiter jag faktiskt i, tycker det är fräckt!

Catharina sa...

Smart! men ska nog ansluta till Nix, blir galen då de ringer...

Singelmamman sa...

Ja, jag har nix.