onsdag 24 november 2010

Hallå i blogglandia!

Energitjuven Gafflan här. Jag vill bara säga att detta blir inget skojigt eller hurtigt inlägg, nu blir det gnäll...a lot.
Är ni pigga så här en bit in i mörkaste årstiden eller är ni som mig...helt slut, totalt orkeslösa och trötta?! Jamen, säger ni säkert, ät vitaminer så ska du se att du blir piggelin!
Jag äter en sund och allsidig kost och då behöver man inte vitamintillskott. Mina blodvärden och andra, som blodtryck, kolestorol är bra.
Jamen, säger ni igen, ta och gå med dom andra i blogglandia som ska gå till Paris. Då blir man pigg, av motion och frisk luft mår man jättebra.
I knooooooow det men när det är mörkt som mitt i natten nästan dygnet runt är det inte så inspirerande att promenera i ur och skur. Det skulle vara om maken mer eller mindre sparkade ut mig och låste dörren...då kanske jag skulle, helt frivilligt, kunna ta mig en sväng i ett mörkt och folktomt samhälle men annars är det såååååå svårt! Pliiiis ge mig lite inspiration eller måste jag helt enkelt ta mig i kragen och sparka mig där bak. Att vänta på att min polare latmasken ska flytta verkar ju döfött!
Hur har ni det med förkylningarna? Blir ni helt friska under vinterhalvåret efter en dunderförkylning? Själv är jag konstant snorig eller bomtät i näsan. Aldrig helt bra, det är antingen "häftaa eller skeddaa" (översatt från bohuslänska till svenska betyder det "allt eller inget"...typ).
Nu var jag färdigt med gnället! Tack för att ni läste.
Uppiggande kommentarer mottages tacksamt eller en resa till varmt och soligt land går också fint.
Sa jag att jag är trött?!
ZzZzzZnark...
Pöss på er.

11 kommentarer:

Jenny sa...

Har jag skrivit detta!?!?
Hade jag ingen aaaaning om!

Men det stämmer så bra så.
Kram på Dej och...ha det...typ bra i mörkret och kylan. (Fyyy fan för frossa!Usch!)

Jenny

Fru Venus sa...

November is tha shit! Jag skulle nog kunna gå ut och gå fast det är mörkt, bara jag hade SÄLLSKAP!! Hur kul är det att gå där och prata för sig själv!? Nej, när jag blir rik ska jag skaffa mig ett hus i värmen där jag är mellan 19.10 - första advent och sen igen mellan 3.1 - påsk, och då är ni alla välkomna när ni vill! Japp.

Anonym sa...

Uppmuntrande ord?? Ja det behöver nog de flesta just nu.
Om en dryg månad vänder det och blir ljusare igen. Kan det va nåt tro?
På tal om promenader, skaffa pannlampa och MP3 spelare då går det liiite lättare att spankulera i mörkret. Eller skaffa hund då kommer ett stort MÅSTE med i bilden.
Man kan mysa i soffan också :)

Mångmamma sa...

Ok, lite tokpepp kommer här;
1) Idag är det bara en månad kvar till julafton!
2) Det är helt ok att bara fara runt som ett torrt skinn under dygnets få ljusa timmar, resten av tiden skall helst tillbringas framför en brasa i kaminen.
3) Glögg!!!!
4) Allt julpyssel!

(Kanske överdriver lite men jag äääälskar adventstiden!)

Alexandra sa...

Du är inte ensam. Och mörkret försvinner. Och sen blir det vår och sommar. Wiiiii!

Monica sa...

Uppiggande kommentarer...
Hmm, vad med att jag ska jobba hela helgen medan du har ledigt?
Smaka på den!
Novemberpössen rakt på näsan :D

stort och smått sa...

Det är bara att härda ut och gnälla så mycket man orkar. Jo, det hjälper att gnälla! =) Och jag vill fortfarande slå ett slag för extra D-vitamin, det hjälper i alla fall mig som känner av att jag får för lite dagsljus. Men pigg och hurtig blir jag inte förrän till semestern.

Stina sa...

Jag håller också på att somna, är så förbannat trött att det inte finns energi till nå´t. Jag gnäller, sover och snaskar godis (och dricker vin som jag sen somnar av).
Snart blir vi piggare. Så måste det vara!

Ezter sa...

Höst och vinter är blä, isgata och äckligt... inte så uppmuntrande precis ;), men du är inte ensam!

Klankis sa...

Hm..dags för dig att boka ett stycke resa till värmen tror jag bestämt. Eller skaffa katt, börja sticka och tänd lite ljus därhemma. Bra blodvärden och allsidig kost i all ära, men lite extra järn kanske kan vara att rekommendera? Kram på dig.

Singelmamman sa...

Jag lever på hoppet att det vänder snart. Pössar redigt tillbaka.