tisdag 16 november 2010

Ett litet bryt eller dagens i-landsproblem hos Gafflans.

Det fick jag igår.
Vi lever på minimal yta just nu! Typ ett rum och kök. Alltid sågspån, brädor och annat byggmaterial. Jämt. Jag tror jag har dammsugit kubik med byggdamm och sågspån under dom senaste 15 åren. Nu är jag trött på det. Urless! Det blir fint när det är klart, jag vet det. Är liksom belöningen men resan dit känns ibland hopplöst kringelkrokig och lång.
Ungarna har ju rum men för det mesta hänger dom med mig och maken, vilket i och för sig är smickrande att dom vill vara i vårt sällskap men...ibland behöver jag space och bara vara.
Vi lever vårt liv i köket och tv-rummet just nu. Nu när kvällarna blir långa kan det vara påfrestande. Jag älskar min familj men ibland är det skönt att vara själv en stund fast man är hemma med familjen. Enda stället jag är ensam är på toaletten.
Jag hoppas att del av nybygget snart är såpass färdigt att man i alla fall kan vistas i rummet. Man kan vara i den gamla delen av rummet (datorn står där) men det är inte trivsamt utan golv, mattor eller ordentlig möblering. Allt är på lösen och inget är strukturerat eller organiserat. Att ha gäster är inte så kul.
Jaja, bara det blir färdigt innan jul för att vara 12 personer i vår "etta" med kök på julafton verkar i dagsläget inte så lockande.
Det var dagens gnäll. Tack för att ni läste.
Pöss på er.

14 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Hade kunnat vara ett inlägg av mig. Det är jobbigt men som du säger... i-landsproblem.
Kram.

Ezter sa...

Känner igen det! just nu är allt på plats här, men snart kanske vi börjar på övervåningen, då blir det likadant IGEN och sen är det nåt annat...så rullar det på ;)

Monica sa...

Dagens gnäll?????? de var inte mycket de.....hi,hi,hi. Jobba på nu, det ordnar sig till Jul. Kramen från mig.

B i t t e sa...

Hööru, vi har 230 kvm och jag känner mig ändå belägrad ibland. Gnäll på du! Kram

Här går man sa...

Smått är mysigt! :D Säger jag som delar 44 kvm på 4 individer. Två av dem är hundar visserligen, men ändå. Byggdammet slipper jag i alla fall.
Vilket inlägg menar du att jag skulle tagit bort? Kan inte minnas att jag tagit bort annat än utkast som aldrig blev nåt? Hoppsan i såfall!

Gafflan sa...

Här går man:
Jag var nog lite oFOCUSerad när jag läste bloggar i morse. Ska lära mig läsa mer noggrant tror jag ;D

stort och smått sa...

Byggdamm var en del av min vardag i nästan nio års tid. Nu har jag bara vanligt damm hemma!

Monica sa...

Det är faktiskt lov att gnälla för det är väldigt frustrerande och bo på/i en "byggarbetsplats"!

Nu ska jag sticka till jobbet och köra lite kväller där :)
Pöss på dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Usch och fy, jag kan tänka mig att det kan bli tröttsamt i längden......det är bara att knata på, sen glömmer man att det varit jobbigt. Tror jag!
KRam

Anna sa...

Man måste få vräka ur sig ibland, vet hur jobbigt de kan bli på en liten yta.
Har också haft toan som enda andrummet tidigare men nu har vi plats gubben och jag :)
Kramis Anna

Cina sa...

Att leva och renovera är ju ursvårt! Det är väl inte för inte programmet "arga snickaren" kom till. Här hemma är det mest jag som är arg, för att vissa saker aldrig blir klara. Som lister t ex. Men, vilket år som helst!
Det blir säkert jättejättefint hos dig Gafflan och du kommer vara så nöjd!
Kram!

Här går man sa...

Jahaaa, var det det inlägget! :D Det ligger och väntar på rätt tillfälle till publicering men jag råkade publicera den av misstag... :)

Malla sa...

Ojoj, hoppas verkligen de hinner bli klart!

Singelmamman sa...

Och inte blev ni färre för en stund! :-)