onsdag 22 september 2010

Tiden, tiden.

Jag vet inte vad det beror på men jag har en liten förkärlek för att ställa fram klockor lite extra. Ställa fram som i minuter, tid alltså. Jag tycker det är skitbra! Ta t ex när vi har bråttom i väg någonstans, vilket vi oftast har, då är det ju skitbra att man har säg fem minuter extra på sig! Fiffigt va!
Igår kväll började maken tjafsa om att köpa en ny köksklocka för "den går ju aldrig rätt", som han sa! Den går visst rätt bara det att när han ställer klockan i exakt tid så är jag där och ställer fram den fem minuter igen. Han vet bara inte om att jag gör så!  Mohahahahahaha!
Egentligen borde han tacka mig, ja, hela familjen borde tacka mig för dom där extra minuterna har räddat oss från att komma katastrof sent till mycket.
Har ni några små egenheter för er som ni kan dela med er av utan att skämmas så berätta gärna.
Pöss på er.

18 kommentarer:

Shy B sa...

Haha! Du er lur! Men den klokka på bildet var forferdelig å sjå på, går heilt rundt for ein stakkar...

Saras rapport sa...

Smart drag. Jag skulle behöva någon som gör så hemma hos mig själv, för jag skulle bara räkna med de där extra minuterna. Svår att lura liksom.

Anna Drott sa...

Så gör min man också. Det är bara det att han VET att han har tid på sig och hjälps inte alls av det där. Dessutom har jag vid några tillfällen ställt klockan rätt och då ställer det till det för honom. Hehe.

Melinda sa...

Ha ha.. Så gör jag med!!

Shamrock sa...

Jag ställer oxå fram klockan några minuter- annars hinner man ju inte med bussen

Ingrid sa...

Samme her. Kjøkkenklokka OG vekkerklokka går fem minutter for snart.
Problemet er at vi veit om det alle sammen, så vi pleier å bruke opp dei 5 minuttene.. :/

Malla sa...

Jo, jag ställer gärna klockan ngn minut före så man tjänar lite på det :)

Ulrika sa...

Jag har inga egenheter. Jag är nog nära på perfekt.
Så tyvärr, ingen plump i mina protokoll.


*moahaha* där var jag rolig. SKulle behöva spaltmeter efter spaltmeter om jag skulle skriva om mina och kanske ffa makens egenheter.
Fast klockan i bilen ställer jag fram faktiskt. Där är det superpraktiskt.

Anonym sa...

Hur lång tid har jag på mig?
Nä det blir nog för tråkigt och höra om alla små egenheter...

Knasterfaster sa...

Min sambo dricker inte mjölk om bästföredatum är passerat. Jag brukar hälla över mjölken till ett paket med bättre datum!

Ulrika Fabulousforty sa...

Japp, så gör jag också! Jag ställer dessutom alla klockor lite olika så att jag aldrig ska känna riktigt säker på hur mycket klockan egentligen är... Det funkar väl så där.. :D

Fyra nyanser av rosa sa...

Smart! Tyvärr är jag så trött och borta så när jag skulle vara smart och göra som du råkade jag dra dem åt fel håll och blev istället hyperstressad.

Skrytmorsan sa...

Precis så gör jag också. Sen måste jag i alla fall gå tidigare än vad klockan visar, vilket resulterar att jag alltid är skittidig överallt. På gränsen till sjukligt jättetidigt. Folk blir rent irriterade (står typ i duschen) när jag klampar in exempelvis 30 minuter för tidigt till en middag eller dyl.

Mina dagar sa...

Var hos vänner i helgen och dom gör också så!
Men vi i min familj är inte så lättlurade ha ha ha...Jag om någon borde göra så för jag är en tidsoptimist så det skriker om det!
Undra varför 24 åriga sonen också är det???;)
(uppvuxen med orden "skynda dig vi hinner)

Huskatt sa...

Jag brukar ställa klockan några minuter "för sent", känner jag mig kroniskt stressad och kommer alltid i tid , knäpp man är:D

Singelmamman sa...

Jag ställer fram klockan, glömmer bort det, men sonen påminner mig att vi inte behöver jäkta.

J:son sa...

Har också testat det med klockan. Funkar dåligt på mej eftersom jag vet om det ju, och alltså räknar om det i alla fall och blir sen till ALLT i alla fall. (Obotlig tidsoptimist som klarade att passa tider trots detta i yngre dagar. VARFÖR är det inte så längre?? Jag gammal???? Tssss!)

Kram, J:son

Suzan sa...

Men det fyller ju ingen funktion om man VET att den är framdragen ;)