onsdag 22 september 2010

Houston, we have a problem!

Med sömnen i denna familj. Det är egentligen bara en som driver mig till vansinne och det är den yngsta. Hon kommer aldrig i säng i tid!
Först får jag tjata minst en halvtimme på att hon ska göra kvällstoalett med tandborstning och tvättning. Sen när hon väl är på toa då tar det minst en halvtimme till. Vad hon gör? Inte en susning men jag hör att det är lite mer än att borsta tänderna. Ibland hör jag att hon hoppar där inne. Varför gör man det?? Kan ju knappast vara en lämplig aktivitet innan sänggående. Vet också att hon ägnar sig åt borttagning av hår på ben och under armar...det lämnar nämligen spår efter sig. Inte i form av hårstrån utan mer i klickar av hårborttagningskräm på badrummsgolvet. Det fixas med olika frisyrer. Vet jag verkligen det? Ja-ha, det luktar hårspray ända ute i hallen fast toadörren är stängd! Så där håller det på med olika göromål i all evighet och mamman knackar på dörren och ber henne ÖKA farten och komma ut, typ en miljon gånger. Då ska ni veta att ibland, fast lång tid i badrummet, har hon glömt att borsta tänderna och då går det ju mer toatid igen.
Om hon är morgontrött?
JAAAAA!
Hon har tyvärr ingenting för det, mamma Gafflan visar ingen empati när det är självförvållat utan står brevid sängen och tjatar ända till hon går upp för sin väckarklocka stänger hon bara av.
Idag är hon seg som knäck men jag är inte förvånad för igår var klockan 23.15 innan hon gick till sängs. Mamma Gafflan är också trött! Mest trött på tjat!
Nu blir det jobb.
Pöss på er.

18 kommentarer:

Petra sa...

Jag hade bara tagit en mistlur och stått vid dörren med hörselkåpor tills hon hade gått upp. Testa!"

Finnpajsaren sa...

Hahaha. Men man får beundra deras kreativitet sådär på kvällskvisten ;-)
Ha en bra dag!

Camilla sa...

Öppna fönstret på vid gavel och sno täcket. :D

Jesse sa...

hahaha sprayar hon håret på kvällen, innan hon ska lägga sig?

Annkatrin sa...

Ja, såna är dom, våra tonåringar. Skönt att veta, det går över.

Elaine sa...

Har samma senario hemma hos mig. Det mest störande är att när Mathilda väl kommit i säng så dröjer det ca tio minuter innan det börja knarra i trappa ...då har hon "glömt" att gå på toaletten! AH!

Knaada sa...

Går det verkligen över? Jag själv kommer fortfarande aldrig i säng, allt annat kan verka så viktigt när det närmar sig småtimmarna... Men okej, att spreja håret är kanske inte en av dom lockande göromålen...

Anonym sa...

Då får väl sänggåendet börja tidigare!Eller lås upp dörren utifrån!

Ettie Bee sa...

Ååååh, igenkänningsfaktor hög... Just nu är det illa hemma kan jag lova...

Renée sa...

Min flicka är seg att få in på toa, är hon där så går det rätt fort. Får väl se vad som väntar mig när hon blir äldre....

Märta sa...

Inte för att skrämma dig, men det är inte alldeles säkert att det går över.. (möjligtvis sprayandet och hoppandet). Inser att jag skulle behöva en Gafflan som tjatade på mig så jag kom i säng i tid någon endaste gång! *gäääsp*

Melinda sa...

Köp en sån där hockey tuta så jäklar går hon nog upp!!

Cattis sa...

Hmmmm...
Känns som det finns en diagnos på det där... Få se vad det heter.. JO!

tonårstjej!!

Ullis sa...

Hej snygging!

Nu har jag läst ikapp mig lite och du har full rulle i livet ser jag. Men jag skulle göra rätt mycket för att få se snygga Gafflan i nätstrumpbyxor, stilettklackar, balconett-bh och genomskinligt linne... Vilken superdupersuccé på verkstadsgolvet!!

Vet du, jag var neråt Tjörn, Stenungsund (Stocken) och Göteborg i helgen. Och även om jag vet att det är en bit från dig så fanns du med mig i tsnkarna.

Kram goding
Ullis

Nica sa...

Hehe - hur gammal? 13, som min, typ?
Känner igen mig. Mycket.
Det värsta är väl när det börjar lukta aceton därinne.... jomen, då har hon börjat måla naglarna. Ett projekt hon förmodligen vet drar ut enormt på tiden.
-Meh, jag kan ju inte gå till skolan med bara ena handen målad!? Och liksom, det tar ju dubbelt så lång tid att måla höger hand, typ - det veeeet du ju!


Rara är dom små liven :)

Alexandra sa...

haha. jag var precis likadan som tonåring. men det redde sig, även om jag bett min mamma om ursäkt ett gäng gånger i vuxen ålder. :-)

Fru Venus sa...

På kvällarna!? Hoppas inte det "modet" kommer hit över, har fullt upp med att överleva mornarna... Ha en bra dag! Kram

Trollpackan sa...

Hmm...hon kanske tränar samtidigt som hon borstar tänderna?*fniss* Hoppar jämfota samtidigt...kan ju vara farligt, hon kan ju slå ut en tand eller två då.
Får väl sätta in någon typ av timer på lyset därinne kanske?
Hmm...ställ in den så att lyset släcks efter 15 min? Fast då smugglar hon väl in en ficklampa...*skratt*