tisdag 3 augusti 2010

Vad blir det för mat?

Är nog en av dom tröttsammaste frågor som finns.
Egentligen hade jag tänkt att vi skulle grilla idag men köttet ligger fortfarande i frysen...och där blir det inte så jävla grillat om jag säger så! Så jag sa det!
Rotar runt och hittar köttfärs, som nu har tinat såpass att det kan bli köttfärssås och spagetti. Ingen riktigt kulinarisk höjdpunkt om man frågar familjen men eftersom det ÄR JAG som är CHEFEN så blir det vad jag bestämmer. Hade jag tänkt mig för lite innan så hade jag kunnat gjort pannbiff eller köttbullar men det är svårt när det är fruset på mitten liksom. Jag har lite svårt med tänket före, framförhållning heter det visst!
Men...jag har tillbringat nästan två timmar med dammsugaren, mitt hatobjekt numero ono. ALLA rum dammsögs med minutiös noggrannhet (svettigt). Tänk vad mycket (skit) man ser när solen gassar in och glasögonen sitter på. Fyttihelvete är en mycket bra beskrivning faktiskt.
Nu ska den svärande tanten uppsöka köket för pastavattnet kokar...rejält.
Pöss på er!

22 kommentarer:

Anna Drott sa...

Hehe. Du kan ju besöka den där kalorisidan jag tipsat om på bloggen idag så får du se vad du gjort av med på din dammsugning. :)

Skrytmorsan sa...

Jag vet inte hur måga gånger jag har gjort köttfärssås pga av att jag inte tinat den tillräckligt länge för att göra biff el dyl. Oftast kommer jag ihåg att plocka den ur frysen lagom till att bordet är dukat och barnen hojtar. Framförhållning är något nästan magiskt svårt. Eller är det kanske så att vissa föds utan?

Monica sa...

Vi har också ätit köttfärssås :)
Smaskens!!!

Pöss

Ting sa...

Mina kycklingfiléer var frysta så det blev pannkaka här istället.
Fast jag åt bara ärtsoppan.

Annkatrin sa...

Den frågan får jag 10 gånger per dag, 4 till lunch och 4 till middag, och mellan barnen frågar vad det blir till kvällen. Och ändå har jag en matlista på kylskåpet för varje måltid =((( Men det är visst lättare att fråga än att läsa.
Ta av glasögonen när du damsuger nästa gång, eller låna ut dom till någon annan i familjen =))

Shamrock sa...

Det åt vi i går (av samma anledning)

Rut-Knut-Tjut sa...

Jag älskar köttfärssås. Det kan aldrig bli fel tycker jag.

Mimmione sa...

köttfärs är aldrig fel gott i alla former, just nu står lite överbliven köttfärssås i ugnen på en rostad squash med ost.....godis mums

Fru Venus sa...

Är det bara jag som tar fram allt kvällen före...? Vilken ordning du har med dammsugaren! Jag påtar in Wilmer W i CD-spelaren och sen får varje rum ta en låt, förutom köket som får ta två låtar! Kan inte ungarna ta en varsin dag i veckan och laga mat!? KRAM!!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det ER kjedelig å finne på middagsmat, men spagetti og kjøttdeig er da ok. 2 timers støvsuging? Oj, enten har dere enormt hus eller så har dere masse som må flyttes på for å komme fram med støvsugeren - eventuelt begge deler. ☺

Knasterfaster sa...

Otroligt att du lyckade dammsuga i två timmar! Bra jobbat chefen! När det gäller framförhållning så är jag precis likadan. Det är tur att jag är bra på att trolla så det blir alltid något ätbart till middag i alla fall. Jag tycker att du ska göra slag i saken med den där friggeboden! Kram.

nillas liv på pinnen sa...

Spagetti och köttfärssås blir det här också då och då fast jag är den enda som tycker om det. Jag lagar, jag bestämmer; en helt oöverträffbar logik. Håll käft och ät, skulle man också kunna säga.

Alexandra sa...

mums. jag gillar verkligen spagettig och körrfärssås. favvo. :-)

UlGu sa...

Här blev det rester från gårdagen. Mina pojkar brukar fråga redan vid frukosten vad vi skall äta till lunch och på lunchen frågar dom vad det serveras till kvällen. Då går jag fullständigt i taket. Jag har sagt till barnen ( de två som är 16 och 18 år) att den som lagar maten får bestämma vad vi skall äta.
Kram

Finnpajsaren sa...

Min framförhållning var så god så vi fick köpepizza till middag.
Ska bli så skönt när skolan drar igång igen och nån annan får hålla matsedel!
Kram på dig.

Snäckskalsdalen. sa...

Ta av dig glasögonen, dra för gardinerna. Då ser man inte så mycket av skiten.
Och nej, du är inte ensam om att inte ha tänket före, jag har aldrig haft det, kommer aldrig att fåt det och det fixar sig på nåt vis ändå.
Tjabba!

anna sa...

känns igen det där med maten. Tänker jämt att jag ska börja med veckomatsedel men det blir aldrig så, o så står man där med hungriga magar o allt i frysen...

Mollamaja sa...

Inget fel på spagetthi med köttfärssås, en favorit för mig :-) Men du, vad gör resten av familjen när du dammsuger och lagar mat...? ;-)
Kram!

Peacerosen sa...

Jag läste en bra dikt en gång:


"TRÄT INTE MED MAT-MOR,
FÖR DET KAN VISA SIG PÅ FATEN"

Och köttfärssås och "spagg"????
KAN det bli bättre??

Klagar någon här hemma så hänvisar jag till "Sibylla"..

Framförhållning? Kan man äta det?

Kram, Jenny

Garbo och jag sa...

Men VARFÖR i hellskotta är det så?!? Om inte könet med två ben tar initiativet till middagsserveringen så blir det panik...

Men jag försöker se dammsugningen som nåt positivt - jag får en lättare workout iaf...
Kramkram
Ullis

Selma sa...

Mathittepå är träligt!

Anonym sa...

Gör som jag - välj en valfri kokbok och laga maten från pärm till pärm, du får inköpslistan i receptet. Det känns som att bli bjuden på middag varje dag eftersom det oftast är nytt. Sedan är det okej att köpa sig fri ibland när man inte har någon ork. Följer du min ide kan ju dessutom vem som helst i familjen planera, handla och följa receptet, ni kan ha egna matlagningsdagar, diskdagar ich städdagar osv. Kul för barnen också.