lördag 26 juni 2010

Summering av dagen. Tror jag är lite grinig!?

Hoppas att ni alla haft en härlig dag med sol som vi haft här!
Äldsta och jag blev lite rastlösa så vi tog en promenad ner i samhället, mest för att handla bröd. Kom hem med gardiner och stearinljus. Lördagsgodis också så klart.
Resten av dagen har tillbringats till stor del på uteplatsen i solstol. Ser ut som om jag får dras med raggarbränna eftersom jag satt i linne en bra stund i solen. Från vår uteplats så har jag bra koll på både havslivet (båtar mm) och folklivet (väg på utsidan huset) och observerar ganska många saker. Har härifrån också bra koll på vad grannar och andra bekanta sysslar med.
T ex tycker jag inte att man borde ägna sig åt extrem utövning av sport en midsommarafton kl 19.00. Vi snackar extrempowerwalking med stavar. Det är också provocerande att se ett bekant ansikte löpträna tidigt på midsommardagens morgon. Må så vara att han är Jehovas Vittne och inte firar några av våra högtider men ändå... Han är heller inte elitidrottare.
Det finns en trottoar längs hela den väg som går på utsidan vårt hus. Den går ända ner i samhället. Min undran är:
1. Varför går man inte på den utan väljer att gå mitt i vägen?
2. Varför går man på motsatt sida av vägen när trottoaren löper på andra sidan?
Så tycker inte jag att grannar (längre ner på gatan) ska ägna sig åt stora trädgårdsarbete (på midsommardagen) där mer än lite gräsklippning ingår. Vi talar om intensiv skottkärrekörning med trädgårdsavfall som dumpas på en plats nära vårt hus. Jag såg varenda skottkärra som kördes och det var inte gräsavfall.
Fattar inte heller nyttan av att tala om för hela kvarteret hur väldigt gott det var med smörgåsfika och kaffe. Varför behöver man skrika ut det?? Inte heller varför kvinnan i samma hushåll måste låta oss andra veta att hon ska ägna sig åt att sola och på vilken av alla femtioelva uteplatser hon ska ligga? Vill hon att vi ska komma och kolla???
Ja...lite så...
Nu ska jag dricka kaffe med maken men jag ska inte tala om det för grannarna bara för er ;D
Pöss på er.

10 kommentarer:

Petra sa...

Folk som motionerar dagen efter Midsommar tycker jag inte heller om.

Fru Venus sa...

Pöss tillbaka :-D Jag fattar inte att ni har något öppet idag, ännu mindre ett ställe där du kan köpa gardiner!?? Det verkar som om dina grannar vill visa "vad de kan" och "vad de har" ;-), och ätt TRÄNA på helg, nej vet du vad... Ha en skön helg!

Fru Venus sa...

Mysko. Här hade bara ett par bensinstationer öppet, men ganska skönt egentligen, är det helg så är det! Hoppas ni får en fin, "grannfri" kväll ;-)

stort och smått sa...

Hahahaha!!! Härligt tycker jag med griniga människor, det är så skönt att läsa att fler än jag upprörs över viktiga saker! : )
Kram på dig!

I min värld sa...

Mycket lustigt hör o ser man. Jag trodde volymen på mina öron var neddraget till max när jag gick ut i morse....
Inte ett ljud, inte en bil, inga ungar, det var knappt att fåglarna sjöng.
Konstigt värre för igår kväll var det minsann liv så det räckte o blev över... Hmm tror att ljudet tog slut under natten så det fanns inget kvar till mig på morronen?

Malla sa...

alltså jag blir rent förbannat då jag ser ngn hurta omkring en lördagmorgon.
Varenda gång utbrister jag samma sak: vilken dumjävel! (medan jag sitter och trycker macka till frukost)

Garbo och jag sa...

Man FÅR ha värsta griniga gnälldagarna. Men... jag vet knapp om jag vågar... erkänna...

Hm, jag skulle kunna vara en av dom... Jag skulle kunna ge mig ut och motionera en tidig morgon... trots att jag inte är Jehovas vittne... Hata mig inte!!! :D

Kramkram
Ullis

Shamrock sa...

Ha ha, de kanske vill hämnas? Våra grannar har ett hundskrälle som skäller i tid och otid. Jag har funderingar på att gå ut och klippa vår häck kl 6 en lördagmorgon med motordrivet redskap - bara för att ge igen.

Monica sa...

Vår sommargranne var ute och "kajakade" igår morse... Överkurs!!

Hoppas helgen har varit bra :)
Imorgon sticker vi iväg till hemlandet i några veckor.

Semesterpöss & kram

Tigris Predikantan sa...

Du får mig att tänka på de tre aporna: ser inget, hör inget och säger inget! *ler*