fredag 18 juni 2010

Måsar.

Jag gick till jobbet utan paraply idag. Inte för att det regnar utan mer för att skydda mig mot måsattacker. Ni tror säkert att jag är den ende med paraflax en vacker solskensdag på sommaren men det är jag inte, vi är några stycken som går till jobbet med skyddsutrustning i form av paraply eller annat tillhygge.  Måsungar som bott på hustak och andra höjder har hoppat, ramlat, knuffats ner för att ta sig till vattnet med hjälp av föräldrarnas lockrop och hysteriskt jobbiga sätt mot omgivningen. Så nu när jag ska hämta post och köpa fredagsfika till jobbet får jag ta mig en omväg...jag är livrädd för måsarna.
För övrigt har vi en pågående mordutredning på jobbet. En måsunge sågs spankulera runt utanför verkstaden härom dagen. Den var vid liv före lunch men när vi kom tillbaka efter rasten var den död! Överkörd. Utredning pågår.

14 kommentarer:

Anna Drott sa...

Låt oss veta hur utredningen går och om ni hittar den skyldige. :)

Anonym sa...

Hmm.. Gafflan verkar ha motiv. Har du ett starkt alibi?

stort och smått sa...

Ha! Jag vet! Måsar är livsfarliga när de har ungar!
Jag har sett folk bli attackerade på gatan (jag stod på en balkong) av måsföräldrar och herregud vad jag skrattade - det gjorde inte de som gick på gatan kan jag säga!
Ha en bra dag, och lycka till med utredningen.
Kram

Fru Venus sa...

Auch! Även om måsar är farliga/jobbiga nu ska man inte köra över dom :-( OM jag går ut behöver jag också paraflax, regnet vräker ner här... Ha en bra dag, kram!

Osloskånskan sa...

Men vad läskigt, mord på ljusan dag...

http://catiiis.blogg.se sa...

Fy för närkontakt med måsar :-/
Ha en bra dag!!

Monica sa...

Gafflan, snacka om att bli på gott humör när tittar in till dig! Klok & glad, ja det är bara att "klick" in sig på Gafflan så får man det också! Tror du jag skrattar när jag läser detta?? självklart!....förgyller min dag det är du mästare på. Tack söta rara du!
Kramar om.

Klankis sa...

Jaha...jag trodde det var för att skydda sig mot bajset. Jag har blivit nerbajsad av fiskmås en gång, det var som att få en hink skurvatten över sig. Inte kul!

Klankis sa...

Har även blivit attackerad av arg kråka på öppen gata, inte heller kul!

Skrytmorsan sa...

Näe?! Fyfasen så vidrigt! Fåglar ska hålla till i mörka, öde skogar och dess kvitter skall höras på håll.

Snäckskalsdalen. sa...

Då blir det kanske "kärringen som måsarna sket på"......

Anonym sa...

Måsar är lite läskiga.

Alexandra sa...

Ja, Måsar är inte roliga varelser. Förstår dina omvägar.

Trevlig helg!

Tigris Predikantan sa...

Nej, måsar gillar jag inte. Skrikiga är de med!
:)