lördag 12 juni 2010

Ännu en lördag.

Äldsta har ockuperat badrummet. Det duschas slut på varmvatten tror jag bestämt.
Yngsta kollar TV.
Maken sågar upp överblivet gammalt virke, från renoveringar och nybygget, att lägga i vedförrådet inför vintern. Vi eldade upp kubik i vintras så det gapar tomt på ved.
Jag går runt och funderar på vad jag ska göra...hamnade framför datorn i stället.
Kollade mina krukor på yttertrappan och konstaterade att jag behöver köpa nytt. Sönderregnade, sönderblåsta och färdigblommade tidiga pensér har gjort sitt...
Blir irriterad på mig själv för att jag är så "underbart" slö och skjuter allt framför mig. Har liksom jävligt lång startsträcka. Så jag försöker fundera ut vad problemet är för det blir värre ju äldre jag blir. När döttrarna var små fick jag fan gjort allt och hade energi till tusen men någonstans under deras första skolår försvann lusten till hemarbetet, piffet och pyntet. Jag väntar på att lusten ska återvända och jag har väntat länge nu...
 

22 kommentarer:

Fru Venus sa...

Vet du, ju mer du har att göra, ju mer stressad du är och har fler att hålla koll på, desto mer hinner du med! Nu klarar sig döttrarna, du behöver inte planera allt, då varvar du också ner. Du är i gott sällskap vännen, och "arbets ilen" de kommer nog ännu :-) 1000 kramar!

Singelmamman sa...

Och jag med, väntar alltså. Inte på att du ska få lusten tillbaka, även om jag önskar dig det. Utan att lusten ska falla över mig med. Men nä, jag går nog ut och letar efter den så länge.
Önskar dig en fin helg! En helg som blir som du vill ha den. Kram

Finnpajsaren sa...

Men du... skit i det. Alltså, man får ta det lugnt och ha krukor med färdigblommade blommor. På riktigt! Men visst, det gäller att jobba med inställningen... att det liksom är okej att slappa till sig lite...

Maila mig din mailadress på finnpajsaren@hotmail.com så skickar jag en spottaninvite till dig! Då kan du lyssna på peppmusik om du vill. :-)

stort och smått sa...

Det kommer säkert.... köp färdiga krukor. Eller städa bort krukorna och vänta till nästa år, då kanske lusten är större.
Alla måste inte ha det piffigt och pyntat. Vill du ändå ha lite förändring hemma, testa att byta plats på några krukor. Låt dem byta fönster och så.
Så gör jag ibland, liksom lurar mig själv.
Jag vet, jag är lat.

Tantaluran sa...

Måste man vara kreativ hela tiden då?

Renée sa...

Det är tillåtet att vara lat och ovanlig. I detta land ska det se ut som om man har en inredningsaffär runt hörnet hela tiden. Bra att någon vågar vara annorlunda. Känner du dig lat så fortsätt med att vara lat. Kroppen vet säkert vad den behöver och just nu måste den kanske ha en paus! Att göra saker när man inte har någon som helst inspiration är ju oxå dumt. Nä lägg dig på soffan å skit i blomkrukorna!
Kramis!

Snäckskalsdalen. sa...

Du har en kompis på andra sidan fjorden som är latare - jag lovar. Men jag säger att jag är bekväm, bara. Det tycker jag man kan få vara, och med ålderns rätt i mitt fall......och idag, puusst vilken storm.....
Mot soffan!
Kram

Monica sa...

Tycker du ska lyda damen som bor på andra sidan fjorden. Mot soffan och strunta i allt.
Må väl/Kram

Monica sa...

Kikar in och önskar dig en skön och lat lördag ;)
I detta pissväder är det lov att vara lat...

Helgpössen

Tigris Predikantan sa...

Ja, du är inte ensam om att sakna den där gnistan man hade när barnen var små, man jobbade och pluggade samtidigt och motionerade ... men ibland vill kroppen vila så: gör som de flesta tycker, och ta dig en vilopaus!
:)

Bergljot sa...

Har det sånn, jeg også. I perioder dytter jeg i meg rosenrot og andre vidunderpreparater som liksom skal hjelpe på energien - men nei. Jeg er og blir daff. Jammen bra at man har energi til å blogge, slutter du med det, blir jeg bekymret (og skuffet!). Klem!

Rut-Knut-Tjut sa...

Jag väntar jag med på lusten. Och värmen. Jag insåg att jag har ljung kvar i en blomlåda? Inte-bra-någonstans.

Anonym sa...

Om man gör något riktigt roligt, bara du eller kanske du och maken så blir det åtminstone liiite roligare med allt det andra sedan. I alla fall en stund. Sedan måste man fylla på med mera roligheter...
Men slappa måste man göra också.. ofta!

Mina dagar sa...

Det känns bra för mig att läsa dit inlägg:D För precis exakt så här är det för mig med OCH det känns tröstande att jag inte är ensam;)
KRAM PÅ DIG OCH TACK!
Eva

Malla sa...

jag kanske får det att låta som om jag vill göra en massa hela tiden men det får du förstå att så är det ju inte. jag tvingar mig själv, för annars blir jag med all säkerhet en soffpotatis och det vägrar jag vara. och mitt i allt, när jag tvingat mig att göra ngt - så är det plötsligt kul! :)

Stina sa...

Jag tycker du ska ha det underbart slött och skönt istället! ;)

Milla sa...

Du har helt rätt det där med energin som försvinner. Efter varje barn jag fött (har tre)så har jag satt igång och studerat, tagit mc kort, flyttat och ständigt varit aktiv. Men precis som du säger när skolåldern närmar sig går musten ur en och man blir allmänt slö. Knepigt det där:) Ha det bra..

Sandra med tre ungarna♥♥♥ sa...

Men... måste det piffas hela tiden då? Så skönt att kunna ta det lugnt bara. Och vara nöjd.
Kram!

Camilla sa...

Jag kan också tänka i samma banor - att när man hade sina två äldsta barn små, då hade man outtömligt med energi. Man bakade, städade, gjorde matsedlar, var iväg på allehanda upptåg, var en tiger i sängen tillsammans med gubben o.s.v. Nu krävs det en helt del för att man enbart ska leta upp ett recept, man skriver hellre i dammet än dammar undan det, tigern har börjat snarka ... Allt förändras - på gott och ont.

kvinnan med koftan sa...

man tror att när ungarna blir större DÅ ska man göra både det ena och det andra men helt plötsligt så blir man så trött...

Petra sa...

Mina blommor är alltid ett dåligt samvete för mig. Måste ocksp plantera nytt men jag har ingen lust just nu. Kram

Märta sa...

Inget blir ju kul om det är mer tvång än nöje!
Gör det du tycker är glädjefullt - livet är på tok för kort för att tvångsplantera blommor!
Kram på dig!