lördag 22 maj 2010

Lördag igen.

Somnade på soffan i går kväll. Hårt.
Maken hade tydligen försökt väcka mig men utan resultat. Jag var inte så snäll i munnen heller. Han fick skäll med andra ord. Jag minns ju naturligvis inget av det (jag tor han ljuger).
Däremot minns jag att familjemedlemmarna droppade av en efter en. Yngsta, som var sist, stängde av tv:n och gick och lade sig och sen så fick maken skäll och allt det där.
I alla fall så vaknade jag så småningom med kläderna på, all belysning stod på så jag fick irra runt och släcka lampor. Det är jätte märkligt för i min familj så gäller, siste man/kvinna som lägger sig får släcka lampor kolla om dörrar är låsta och har man tur så får man även plocka bort från tv-rumsbordet. Tänk det räknades visst inte att jag somnade först av alla, på soffan visserligen, för som jag skrev lamporna skulle släckas, ytterdörrarna var inte låsta...
Så...nog om det.
Solen skiner och det är 18 grader i skuggan. Solen är betydligt varmare. Maken fixar med ställningar på en av huets ytterväggar, den ska få ny klädsel och ett fönster ska in.
Jag ska klippa gräs, fysatan vad det har växt på en vecka!!
Först ska jag väcka vår sjusovare, yngsta. Tror hon kan sova dygnet runt. Det är väl alla pubertetshormoner som gör henne så "sovkär".
Ting så länge!

7 kommentarer:

Petra sa...

Jag blir skitkonstig när jag somnar på soffan oxå. Tycker inte om det alls.

Stina sa...

Ja, vad är det med soffan egentligen? Där vaknar jag med dreggel runt munenn och känner mig allmänt ofräsch, men så är det inte när jag vaknar i sängen??

Trevlig lördag!

Fru Venus sa...

Vad roligt att ni fått vårt underbara väder :-) Gräset....jag funderar på att så mossa, går det? Det är alltid grönt och mjukt och växer inte! Min yngsta måste "lida" av samma hormoner som din ;-) Ha en skön dag!

Malla sa...

jag tror ni fick ta över vår sol för den försvann ju härifrån, passa på att njuta :)

Melinda sa...

Gott att bara sova sådär hårt! Själv är jag superlättväckt och har väldigt svårt att somna på soffan! Ha en trevlig dag ute i det gröna!

Garbo och jag sa...

Visst blir allt yrsligt när man somnar på fel ställe? Jag slocknade aldrig på soffan igår - även om jag i gårkväll var fullständigt övertygad om att det var där jag skulle sluta mina dagar...

Hoppas dagen varit bra och att gräsmattan är trimmad och ansad.

Snäckskalsdalen. sa...

Jaaa, och nu är lördagen snart över och en härlig söndag börjar!
Ha en bra fortsättning på helgen!
Agneta kram