måndag 10 maj 2010

Good Evening.

Hade lite annat för mig en stund idag så jag hann inte med att läsa runt på era bloggar än mindre skriva inlägg.
Så...
Mitt irritationsmoment under helgen har inte slutat irritera mig men det irriterar mig inte så mycket längre om jag inte tänker på det vill säga. Mycket irritation som ni märker.
Nu har jag tänk på det igen för maken har pratat med mannen med för mycket pengar under tiden jag inte var hemma igår.
I stället för att säga vad han tycker, maken alltså, så sa han att MIN FRU tycker...schysst!
Det som retat upp mig är följande. Mellan oss och grannen finns en bit mark, som kommunen äger, med en transformatorstation på. Transformatorn tillhör Fortum. Nu tycker grannen att denna förfular/strålar/what ever och vill flytta den. Grejen är den att vi använder ytan runt lilla transformatorn som gratis plats att vinterförvara båten, parkeringsplatser till bilburna gäster mm. Skitbra, för vi bor brevid vägen och har noll plats att förvara båt ( vi vill inte betala massa pengar till någon som kan tillhandahålla sådana tjänster, okej), parkeringsplatser är obefintliga. Grannen däremot har massor av plats att parkera sina egna bilar, gästers bilar och förvara båt och fan och hans moster. Han lider inte brist på plats om jag säger så, inte pengar heller för den delen.
Så maken sa som det var att MIN FRU (han är en fegis min man) tycker att du sätter oss på pottkanten för helt plötsligt blir vi av med "snikplatser" för både det ena och andra och det gillar inte MIN FRU. (Jag ska tydligen utses till syndabock)
Oh nej! sa grannen, så var det inte alls. Vi skulle självklart få köpa en bit mark och han skulle stå för resten av kostnaderna (Fortum flyttar nog inte någonting gratis om dom flyttar något överhuvudtaget). Tack för det!
Ja, så nu, om det blir något av det, är vi tvungna att köpa en del av marken för annars har vi absolut ingen plats till något eller någon och kan nog se oss om efter påskrift från samme granne om vi vill bygga garage vägg i vägg med hans tomt eftersom det finns en fyrametersregel om hur nära tomtgräns man får bygga. Spännande eller hur?! Klar att det är bra att ha en bit mark till, självklart, men vi skiter ju inte direkt pengar och det finns annat vi hade kunnat ha dom till.
Ja, så det är detta jag irriterar mig på och det faktum att han har en massa pengar och har man en massa pengar så får man precis som man vill. I alla fall i denna kommun. Så ja...money talks.

11 kommentarer:

Malla sa...

:( Jag skulle också ha blivit irriterad. Ska han kontakta fortum eller? Kan inte ni ringa och säga att för er passar det utmärkt att den står där den står? Så är det 1 mot 1 och då låter dom den kanske vara kvar!

Gafflan sa...

Malla:
Det skulle vi faktiskt kunna! Bra idé :)

Petra sa...

Ja vad säger man.... MORR!

Melinda sa...

Grannfejden... Anmäl.. NU!!

Fru Venus sa...

LIKADANT.ÖVERALLT! Kör på Mallas linje, klart bäst! Jag tror mannen har dig till "syndabock" :-) för att han är rädd att du ska sköta snacket med grannen, vill fixa det själv, lite "smidigare" ;-) Kram

kvinnan med koftan sa...

trist med typer som tror att alla har det just som dom, dvs skiter pengar. ingen förmåga att sätta sig i andras liv...GUBBE!

Märta sa...

Så irriterande! Vad skulle ni ha för intresse av att köpa mark ni kan nyttja fritt..
Hoppas det löser sig på bästa sätt!

Alexandra sa...

Nej vad tråkigt. Om han så gärna vill ha marken och få bort Fortum-makapären, kan han inte bara låna ut lite mark alldeles gratis för besväret?

Snäckskalsdalen. sa...

....förstod inte riktigt, vem äger marken där transformatorn står? kommunen! men då kan väl inte grannen sälja en bit av den, av kommunens mark alltså....eller det går kanske an i den kommunen.....pust...
agneta kram

Frogprincess sa...

kan inte grannen flytta istället?

B i t t e sa...

Nu känner jag att jag måste vara lite sympati-irriterad här. Så slipper du en stund. OK? :-)Hoppas det löser sig snabbt och bra!