tisdag 18 maj 2010

De é inte lätt.

Ibland blir jag lite fundersam över mig själv och mitt minne. Seriöst alltså.
Är det så att jag helt plötsligt drabbas av minnesförlust, bara sådär och väldigt tillfälligt eller är det åldern?!
Ni vet koder och lösenord...
Jag har några siffror och bokstäver som jag använder om och om igen där jag har en chans att välja egna lösenord eller koder. Allt för att man inte ska glömma.
Så hur kommer det sig att jag helt plötsligt sitter på jobbet och inte kan komma på vad jag har för pinnkod på bankdosan, har varit samma i många år nu och jag använder den flera gånger om dagen???
Ej heller kan jag för mitt liv komma på kortkoden på Shellkortet när jag ska tanka bilen...så jag får rota runt på diverse ställen innnan jag hittar den och då minsann ramlade poletten ner.
Jag minns när jag jobbade på bank och hade ett sifferminne utan dess like. Visste kundernas kontonummer lika bra som vad dom hette.
Det var tider det, nu får jag vara glad om jag kommer ihåg mitt eget telefonnummer och då menar jag inte till mobilen utan det fasta abonnemanget.

16 kommentarer:

Madlar sa...

Hahaha, lyckades glömma koden till bensinkortet så jag fick åka hem i ogjort ärende medan lampan lyste ilsket mot mig från panelen. Lyckades ta mig hem o bad sen maken lite så där i förbifartern att åka o tanka. Bilen "hickade" in på macken, så tokigt då ;)

IKA sa...

Å du det känner jag allt för väl ihåg! Sist jag hade det problemet var när jag skulle logga in på mitt bankkonto, inte sjutton hittade jag rätt kod i huvudförrådet heller, det blev till att få ett nytt ganska så raskt dessutom!

Det tyder kanske på att vi lever i ett siffersamhälle där det ska vara koder hit och dit, inte lätt att hålla alla samlade hur mycket vi än försöker. Snart är det väl kod för att gå på offentliga toaletter. Kod för vilket sorts ändamål och kod för hur länge det tar!

En sista sak: hur fick du dit din signatur? Jag har sett det förut på inställningar tror jag men nu hittar jag inte dit.."suck"
Ha en dudnerbra fortsättning på denna tisdag!

Kramen

Märta sa...

Jag har märkt att även om huvudet glömmer bort siffrorna minns fingrarna! Gäller bara att komma på knepet att koppla bort hjärnan..

*sa hon som idag var på väg att spränga kassaskåpet när varken hjärna eller fingrar mindes koden..*

Stina sa...

eller så är det så att man fyllt huvudet av så mycket viktig information att såna småsaker helt enkelt inte alltid får plats!?

Monica sa...

Hmm... Jag var en jävel på att komma ihåg telefon-nummer förr i tiden...
Typ "Rain man" du vet.
Men så kom telefoner och numera mobiler där man kunde lagra nummer...

Och nu kan jag knappt mitt eget nummer...

(morr)TisdagsKramen ;)

Melinda sa...

Tillfälligt brainfreeze är jäkligt jobbigt att drabbas av. SPECIELLT när man har testat koden två gånger och vet att den tredje gången så kanske kortet slurpas av maskinen!! Då är det kört liksom! Ha en bra kväll!! Kram

Malla sa...

jaa du,jag brukar få såna där problem ibland jag med, oftast löser det sig men det är ju lite jobbigt då man ska betala storhandlingen med kort och så är koden liksom bortblåst!

Knasterfaster sa...

Jag fick nytt bankkort förra veckan med en väldigt enkel kod tycke jag. Den trodde jag inte att jag skulle glömma men det gjorde jag. Fick ringa hem till Minsta som letade fram lappen och läste upp koden för mig. Min förra kod var för enkel: 3900.

Frogprincess sa...

Det är alldeles för mycket att hålla ordning på när det gäller koder och användarnamn...
Och ibland så glömmer man, det är bara så.

Fru Venus sa...

Vet du vad, jag tror helt enkelt att vi i vår ålder har fullt på hårddisken! Jag menar, hur smarta kan vi bli?? Något måste ju hjärnan putta ut när det kommer in nytt...eller?

Klankis sa...

Det KAN inte vara meningen att man ska komma ihåg alla koder överallt!

Petra sa...

Det där drabbar mig ständigt. Blir rädd för mig själv.

Alexandra sa...

ja det där med minne är inget kul. har heller inget. :-( Tur att både du och jag har andra fina kvaliteter. :-)

B i t t e sa...

Allt mer ofta händer det. Senast idag lämnade jag fel telefonnummer till frissan som ska ringa ifall hon får återbud. Tror jag... Eller vad sa du nu igen? ;-)

Lina sa...

Hehe....fort gjort! :)

Jeg er for fingeravtrykkkoder som etterhvert kan erstatte alskens tall og nummer og bokstaver osv. Da trenger jeg bare å huske fingeren min, og det tror jeg at jeg skal klare! :D

Ulrika sa...

Tyvärr. Det är åldern!
Det måste det vara. Jag är likadan. Jag får hjärnsläpp i affären då jag glömmer koden, måste låtsas slå ett par gånger för det sitter i fingrarna, ordningen kommer sig när jag låtsas.
Ibland.

Sen glömmer jag ju massor annat, jag vill gärna hävda att det är fibron som gör mig okoncentrerad men jag antar att åldern också gör sitt till.

Trots att jag ser ut som 17 ännu. Konstigt!
;)