lördag 1 maj 2010

1:a maj var det.

Nu är det väl sommar? Inte? Nä, det var nog att ta i! Ingen sol idag heller utan mörkgråa moln överallt som släpper lite regn här och där. Blåser något alldeles vansinnigt också.
Jag fortsätter väl att vänta på bättre väder dåra.

Hade familjen H här på middag i går. Tack för en mysig och trevlig kväll.
Jag tryckte i mig så mycket mat att jag är mätt ännu! Har käkat upp hela nästa veckas ranson då det gäller kolhydrater. Åt en rejäl portion potatisgratäng och till efterrätt en portion gratäng till och så en liten sked med...gratäng på det. Jag hade naturligtvis kött, sallad och lite olika kalla såser till det men vad jag menar är att jag snålar ju på snabba kolhydrater i vanliga fall så i går frossade jag.
SEN. VAR. JAG. MÄTT.
Bästa L hade med sig ett par flaskor rött, väldigt goda båda sorterna. Vi hade öl.
Förresten så gjorde jag ett lite avsteg från utmaningen igår. Nej, nej, nej inte godis. Nope. Jag åt lite vaniljglass, förlåt, med varma hallon till. Helt ärligt så tyckte jag att det var ok för vi hade ju gäster och det var i alla fall valborgsmässoafton. Basta! (typ)

Så idag har vi en fyllerist i släkten, makens syster har födelsedag. Hipp, hipp hurra till henne. Fira henne lite sen.
För övrigt ska vi äta kräftor i kväll, havskräftor alltså (allt annat är otänkbart här på kusten). Fick dom på jobbet igår, alldeles nykokta. Ja, jädrar vilken tur!

6 kommentarer:

Malla sa...

Kära Gafflan, avstamp får man ha. Hoppas du får en trevlig dag!

Stjärnkraft sa...

Å, en sån tur att du påminde mig om att jag inhandlade en beg. glassmaskin igår! Måste o-m-e-d-e-l-b-a-r-t sätta igång en sats :oD

Knasterfaster sa...

(Mellan är den söta flickan som sitter på golvet!)
Förra sommaren så firades havskräftans dag i Träslövsläge när vi semestrade där. Det doftade underbart men tyvärr var kräftorna slut när vi kom ):

Anonym sa...

Tack själv för all den GODA maten. Det är alltid mysigt att dricka o äta gott med sina goa vänner. Hälsa och Gratta svägerskan ifrån oss.

Många Kramar L m famij

Fru Venus sa...

Havskräftor låter mumma! Liten glass är väl inget att gaffla om ;-) Kram

I min värld sa...

Potatisgratäng är gott :-) Det är bäst att passa på så länge det finns "gammpotatis"
Glass är också gott .......*suck*
Jag tror all mat är god förutom då möjligen .... nääääää kommer inte på nåt, jo förresten blodpudding och stekt strömming är INTE gott men det går att äta till nöds om nån bjuder annars får det vara :-)