tisdag 13 april 2010

Skor, skor, skor.

I min hall just nu:
4 par stövlar. Ett par högklackade.
3 par stövletter varav ett par med hög klack.
1 par convers.
3 par tygskor, både med hög och låg klack.
2 par inneskor.
1 par fårullstofflor.
1 par träskor.
2 par uttjänta sportskor.
1 par nya sportskor
Nu har jag inte räknat med dom tre par varmare stövlar som står uppe i klädlammaren ej heller makens vinterkängor som står på samma ställe. I klädkammaren finns mer skor, både mina och reserande familjs lite snyggare skor, skor man inte använder så ofta. Ej heller är alla vår- och sommarskor som finns i vårt skoskåp medräknat. Vi skulle behöva ett till för i det skåpet ramlar snart luckorna ut av för mycket skor. Inte kan jag slänga heller eftersom fötterna på döttrarna verkar ha slutat att växa. Enda anledningen till kassering är att dom helt enkelt är utslitna, ibland inte ens det om man frågar döttrarna! Jag skulle behöva ett eget skorum. Tänk er att bara öppna dörren och gå in och ta det par som passade för dagen och när man kommer hem ställa tillbaka och stänga dörren. Aldrig en hall bestående av ett enda virrvarr av skor.
Jag ska också säga det att alla skor eller stövlar med högre klack än två centimeter är inte mina det är äldstas. JAG kan inte ens gå snyggt i ett par tofflor och yngsta är för ung (enligt mig) för att stolpa runt i höga klackar. Det passar inte när man går på mellanstadiet tycker jag.
Sportskorna är mina och makens, han har dock fått nya jag har bara inte fått tummen ur.
Gummistövlarna har än så länge ej behövt komma ner till hallen men det är väl bara en tidsfråga.
Jag blir galen på vår lilla hall, det räcker typ att det står 2 par skor där så ser det rörigt ut. Tänk er hur det ser ut nu med 18 par skor...och vi är bara fyra i familjen.

15 kommentarer:

Malla sa...

Oj det var faktiskt många skor. Tror vi har 5 eller 6 par framme. Ryms bara 3 par på skostället. Dock är det väl 450 par i garderob/källare/garage :P

Gafflan sa...

Malla:
Jag har försökt få envar av familjemedlemmarna att förstå devisen "tar man fram ett par skor så bär man bort ett par andra"! Det funkar inte. Kanske ska hota med att slänga istället ;)

Petra sa...

Men gud vad skor. hade varit roligt med en bild :-)

Monica sa...

Tokmycket skor!!
Herr C och jag "får" endast ha 4 par vardera i våran hall...har jag bestämt ;))

Vikanskesynspåsöndag-Kramen

Jess sa...

Haha, låter som min hall som är på typ 2 kvadratmeter! En skogarderob hade varit mycket bra, om någon i familjen hade behagat sätta in skorna där... ;)

Knasterfaster sa...

Jag ställde ut en sopsäck med urvuxna och utslitna skor och stövlar i garaget för ett par månader sedan men trots det är det fullt av skor och stövlar i vår hall också. )-:

Fru Venus sa...

Så här gör jag med mina tjejer: Är det fler än tre par framme per person så tar ja de som är "överlops" och samlar dem i en sopsäck och bär upp på vinden. Efter ett tag saknar de skor och jag talar då om var säcken finns om de plockar bort de tre par de har framme just då :-) Detta gäller ju INTE mina skor... Men ett sko rum på 20 m2 vore ju drömmen ;-)

Anonym sa...

Vi har en jättestor klädkammare, där går jag in direkt och klär av mig. Vi är ju bara två men gubben vet att är skorna inte inne i klädkammaren släng de ut på gården. Ja, jag är en riktig bitch!

Märta sa...

Skor är ett elände! Vi är ju bara två i hushållet men det är kängor, stövlar, finskor, fulskor, arbetsskor, med klack, utan klack till förbannelse. (okej.. kontrollräknade.. 4 par var P's resterande 16 var visst mina.. Oooops!)

Mollamaja sa...

I mitt nästa liv äger jag en walk-in garderob. En helvägg för skor, en helvägg för väskor av alla de slag. Och så resten....

Snäckskalsdalen sa...

Jag är himla ordentlig, jag ställer alltid tillbaka mina skor där dom ska vara. Jag har också skopåse när jag går på bjudning och den packar jag ordentligt upp när jag kommer hem och ställer skorna där de ska vara.
ALLA ANDRA LÄMNAR BARA SINA SKOR
Ö V E R A L L T.
Och när det kokar över öppnar jag dörren och slänger dom rakt ut.....det är ett ganska dysfunktionellt beteende, jag vet, men jag blir tokig.....
Så är det.

Carina Bengtsson sa...

Ja, skor är ett "aber". De finns överallt och de är svåra att förvara på ett bra, snyggt och praktiskt sätt.

Det finns en Award till dig hos mig.
Kram

Finnpajsaren sa...

Låter som hos oss. Men jag har ingen att skylla på tyvärr.......

Gafflan sa...

Jag kände att jag inte stod ut igår kväll och gjorde en insats för mänskligheten, satte bort skor. Innan stövlarna åkte upp i garderoben fick dom sig en liten putsning av skokräm och annat.
Idag är det bara, hmmm, 7 par i hallen. Ser riktigt städat ut faktiskt :)

Mångmamma sa...

Hehehehe...
Tog ett nappatag på verandan i helgen och fixade fram en hylla i tre plan för de fyra yngstas skor.
Eller...delar av skobeståndet iallafall.
Vågar faktiskt inte räkna efter hur många par skor som cirkulerar runt men ca fem par per skalle x 7 personer.
Kanske räcker..?