onsdag 28 april 2010

Lite onsdag.

Väntar på regnet som tydligen ska besöka västkusten idag.
Just idag när jag inte har någon bil.
Gammelbilen krånglar så maken fick ta Volvon till jobbet.
Lite typiskt är det för gamla bilen ska besiktigas i morgon och igår eftermiddag bestämde den sig för att konstra och bråka. Något med generatorn. Maken meckade och fixade men det var ändå inte nöjd så han får pilla vidare i eftermiddag.
Om den gamla skrothögen går igenom besiktningen i år igen så är det bonus. Att vi har två bilar beror mer på gammal vana sedan flickorna var små, när ett barn skulle lämnas på dagis i ena änden av samhället och ett annat på skolan i andra änden. Tog alldeles för lång tid att gå med aptrötta barn tidigt på morgonen (nej, jag hade inte cykel). För min egen del behövs inte någon bil det tar ungefär tre minuter för mig att gå till jobbet. Går jag upp på övervåningen och ställer mig på tå kan jag se taket på min arbetsplats. Nära och bra.

16 kommentarer:

Petra sa...

Härligt att man har nära till jobbet. Jag har ca 10 min cykling.

Tantaluran sa...

Och jag måste åka bil - hade hellre cyklat om det vore möjligt.

Koola Viola sa...

Nära till jobbet är väldigt skönt. Om jag tittar ut från sovrummet så ser jag kontorsdörren på andra änden av hallen.
(jo, jag jobbar hemifrån :o)

Bergljot sa...

...jeg er også billøs i dag. For min gamle skrothaug er på periodisk kjøretøykontroll. Og her skal jeg si det regner! Pøsregner, gjør det. Takk og lov for hjemmekontor.... Klem!

Mollamaja sa...

Det skulle passa mig också. att ha jobbet så nära, min Volvo vet man aldrig med-det är en humörssak för den..:/ Jag är alltid i sista minuten så 3 minuter till jobbet skulle verkligen sitta bra.

Malla sa...

Jamen så skönt att ha så nära. Jag avskyr dock bilkrångel. VÅran stinker, den kommer förmodligen gå sönder snart. Usch!

Stjärnkraft sa...

Jomen, nära till jobbet är bra! Fast det kanske inte ska vara nära som under de första åren i "Rucklet", när mitt sovrum dubblerade som kontor? Jag sov på jobbet, kan man säga. Då var det svårt att vara chef vill jag lova! ;o)

(Jag gör alltså som Koola, jobbar hemifrån.)

Tigris Predikantan sa...

Varför är det så... känner bilarna på sig att: nu är det bäst att passa på och bli stylad? *ler*

Snäckskalsdalen sa...

Jajamensan nog hänger regnet i luften idag. Det luktar vatten ute och luften är tjock. Men jag tror det behövs, det verkar vara torrt lite här och där. Sen behöver det ju inte regna i tre veckor på raken!

Fru Venus sa...

Hoppas bilen "frisknar" i :-) Jag har, med åländska mått, en bra bit på jobb, men sen istället har jag en av världens vackraste vägar dit. Genom skärgård, över broar och vägbankar där havet bara är nån meter bort. Så vackert, speciellt den här tiden på året! Kram

BrunettAnna sa...

Skulle det spela nån roll OM du hade en cykel??? VEM har lust att cykla dit upp på morgonen??? V>ET du hur lånt det är dit sååå tidigt på morgonen?? Jag vet...jag cyklar till jobbet ibland, dit går bra, men hem är jag en trafikfara!!! Sköönt å bekvämt å riktigt nice OM man har möjlighet att ha två åk....
Barasåduvetejagrättlat...-pössen//Anna

Gafflan sa...

BrunettAnna:
Nä, jag skulle förmodlingen inte cykla ändå för det är alldeles för lång på morgonen. Du fattar att jag fick psykbryt av att springa med bångstyriga, griniga, gnälliga barn som en skottspole mellan skola och dagis och jobb både på morgon och eftermiddag. Orka liksom!
Pössen.

Frogprincess sa...

Önska att jag hade så nära till jobbet jag också. Åtminstone så att jag kunde cykla.
Ha en bra dag och lycka till på besiktningen av bilen.

BrunettAnna sa...

Jajjamensan...jag sitter fortfarande vid dörrn...
Men det SKA komma idag!!! :0)

Monica sa...

Jag har också nära till jobbet! Lite för nära när det fattas personal....
Ha en skön onsdag :))

Lill-lördagsPössen

Finnpajsaren sa...

Men lyllos. En man som kan mecka? Me not have...

Onsdagskramen till dig!