lördag 24 april 2010

Inget godis.

Måste ändå erkänna att fredagskvällen var inte som den brukade utan något gott att tugga på. När yngsta och jag handlade fredagsmys och jag gick förbi hyllan med smågodis och annat kändes det som om jag hade sorg. I vanliga fall blir jag glad av den hyllan.
Som om det inte var nog hade döttrarna bestämt att dom skulle ha Ben & Jerry glass.
Jag lovar att jag gapade stort och slickade mig runt munnen med varje sked döttrarna stoppade i sina kakhål.
Som värsta tiggande hunden satt jag och glodde. Yngsta frågade om jag ville smaka. Under en evighet funderade jag på om jag inte kunde ta en enda lite sked.
Jag avstod. Det var väl bra gjort av mig?
Varför gick jag med på utmaningen? En hel månad också!
Vad åt och drack jag igår kväll då???
Sötmandel, tuggummi och en miljon koppar kaffe.
Hej å hå vad roligt.

6 kommentarer:

stort och smått sa...

Åh vad duktigt gjort, Gafflan! Jag vet precis hur den känslan av sorg känns, och hur oändligt tråkig helgen blir när man inte får äta godis.
Jag har själv varit slav under socker och godis och slutade tvärt för några år sedan (med ett par återfall!)

Sedan snart två månader har jag nolltolerans vad gäller godis/snacks/kakor/bullar/kex ... MEN, jag tillåter mig att äta pyttelite om vi är bortbjudna, dels för att jag inte dör av att äta lite socker och jag tycker det känns oartigt att avstå helt.

Duktig du som kämpar! Det är de första veckorna som är jobbigast, sen kommer du inte känna sug efter socker, bara längtan efter att vilja ha godis... Men man får hitta andra saker att "belöna" sig med. Eller bara vara stark i sin övertygelse om att man mår mycket bättre utan allt det onödiga vita giftet.

Jag vet att jag förmodligen låter som en töntig hälsoprofet, men jag vet att det funkar och är såå bra för hälsan! Så kämpa på!!!!
Kram!

stort och smått sa...

Oj. Som om inte jättekommentaren räckte redan, vill jag bara tillägga att ibland unnar jag mig en näve snacks (typ potatisskruvar eller jordnötter el. liknande) om suget är jättestort, men aldrig godis! Skulle jag ta en enda bit skulle jag nog falla dit igen. Allt eller inget är tyvärr min melodi.

Singelmamman sa...

Sorg, ja megasorg. Tänk att jag är så fixerad vid mat och vin en fredag. Men jag skickar en stor "Jäklar-vad-fantastiskt-bra-du är-kram!"
Och ber om ursäkt för svordomen.

nillas liv på pinnen sa...

Jag känner inte sorg, bara en stor tomhet...*ödesmättad musik*

Malla sa...

Du är underbart duktig, men nog kan man väl frdagsmysa utan socker?
Nötter, fruktsallad med grädde, tuggummi, grönsaker med dip..:)
Ge inte upp!

Tigris Predikantan sa...

Starkt!
:)