lördag 24 april 2010

Gräva sig lite?

Jag gick ut i trädgården för jag tänkte jag skulle gräva lite. Kände mig verkligen inspirerad...ända tills jag tittade på stället där själva grävningen ska äga rum.
Kirshkål!!
Vet ni vad det är?
Jag vet! Det är ogräset from hell.
Massor av det finns i stora delar av trädgården och extra mycket på grävstället. Enda sättet att bli av med skiten är att antingen gräva ur all jord och rensa bort allt och sedan sila jorden.
Hallå!! Orka, det är ett mega projekt.
Andra utrotningsprocessen är att täcka området med svart plast...i flera år. Snyggt? Nä!
Så kan man äta det men jag är ingen kossa och för att bli av med all kirskål skulle vi behöva äta det morgon, lunch, middag och kväll i evig tid. Amen!
Så jag plockar, det kan man också göra, det jag ser och lär väl få hålla på tills jag blir äldst i kommunen.
En fördel, trots allt, med denna växt är att när den växer upp så blir det väldigt grönt och fint. Blommar gör den också.
Så i stället för att rensa kriskål och gräva tog jag mig en promenad. En svettig sådan. En som gjorde ont i benen och där flåset fick vad det tålde.
I kväll har jag tänkt ha fet, flottig, onyttig hämtpizza.
Vad ska ni ha?

12 kommentarer:

stort och smått sa...

Vi ska grilla kött av något slag. Och till det ska vi ha en jättegod melonsallad, och en liten grönsallad. Och ett stort glas med Turning Leaf Zinfandel! *mumsmums*

Stjärnkraft sa...

Kirskål är sannerligen ogräset from Hell! Jag har givit upp och insett att det som inte går att ta kål på (ha-ha!) får man lära sig att gilla. Så numera gillar jag kirskål. Jättemycket. Och åkerfräken också. JÄTTEFIN växt! (Så fin i kanten att inte ens Roundup biter på eländet.)

Dagens middag blir kokt potatis med en märklig sås på tomatsåsrester från pizzabakningen igår + lite uppfrästa, färska champinjoner. En kulinarisk sensation? Knappast. Men magen blir mätt :o)

Ha en förträfflig lördagkväll, hörru!

Monica sa...

Jag ska ha 2-3 glas vin sen blir det väl god nstt...Haha, näh det lutar åt pizza här med, ingen känner för att stå vid spisen.

Pöss i pannan!

Bergljot sa...

Kirskål tror jeg må være det samme som skvallerkål på norsk? Noen vemmelige greier med lange rottråder som nesten er umulige å rydde ut? Håpløst å bli kvitt! Særlig hvis naboen ikke gjøre noe for å bli kvitt sitt... For skvallerkålen følger jo ikke tomtegrensene.

Hjemmelaget pizza blir det her. Barnevennlig!

kvinnan med koftan sa...

åhh fy! imorgon ska vi ta tag i våra rabatter...

Fru Venus sa...

Det är ju grönt i alla fall och blir inte så högt ;-) Vi har grillat kyckling ute på berget och lagat sommarens (?) första "världens-bästa-potatissallad" Mmmm.... Ha en underbar kväll! Kram

Mollamaja sa...

Jag brukar ta fuskvägen med ogräset. Fuskhjälpen heter Round Up och har hittills tagit kål på allt. Här lutar det skarpt åt något onyttigt.

Malla sa...

Lax!

Camilla sa...

Jag har gett upp när det gäller kirskål. Lika bra att gilla läget, annars tar man slut på sig själv.

Vår kvällsmat bestod av grillat, potatisgratäng, sallad och en kall mango creme fraishe. Mums.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Høres ut som du prioriterte riktig! Ugress er noe dr....Vi sliter med løvetann i gressplena. De gule djevlene spretter fram og jeg fyker rundt med en løvetannfjerner som bare lager store huller i den grønne matta. Knurr.

Ulrika sa...

Jag börjar ana lite gräsmattsplättar här och var så grävning för mig är uteslutet tack och lov.

Jag har ju iofs Hjördis att passa och hon är värre än ett lass dagisbarn tror jag, måste ju passa så att Homer inte ryker ihop med henne *håller tummen att det inte händer*

Fast till sommaren blir det gräva på stugan. Jag ska ha en rund rabatt till tänkte jag, men jag tänkte också ha Maken som grävare ;)

Frogprincess sa...

Ja... det är inte helt enkelt att bli av med.
Har du övervägt "Roundup"?