onsdag 17 mars 2010

Vad ska jag välja?

Jag ska välja webbläsare.
Är det lätt?!
Nej, inte om man heter Gafflan och har noll koll och att fråga maken är ingen idé för han vet absolut ingenting. I familjen Gafflan är det jag som är både datatekniker, installatör och support. Det jag inte kan måste jag alltså lära mig. Herr Gafflan är väldigt begåvad med många talanger men när det kommer till elektronik och modern teknik som datorer, TV-apparater och mobiltelefoner så måste jag söka information någon annanstans. Oftast i manualer. Det jag inte kan läsa mig till finns inte. Nu har jag läst än hit och än dit men blir fasen inte klokare för det. Just nu är det den vanligaste webbläsaren i vår dator, Internet Explorer, så egentligen behöver jag inte göra något val.
Så vad har ni i era datorer? Vad är dom största skillnaderna mellan t ex Explorer och FireFox?
Hjälp!

16 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Vi har Google Chrome. Det använder jag mest. Vi har Internet Explorer och det använder jag ibland. Jag gillar Google Chrome bäst.

Gafflan sa...

Så man kan alltså ha flera? Växlar man mellan dom då eller...typ aktiverar och inaktiverar?
Förrvirrad är jag :/

Realisten sa...

Jag behöver också hjälp i denna fråga, så nu väntar jag på vad som kommer att skrivas i alla kloka kommentarer här.

Singelmamman sa...

Jag växlar mellan IE =(internet explorer) Safari, och Firefox, beroende på vad jag ska göra. Google Chrome har jag hört mycket positivt om, så det skulle jag kunna tänka mig att ha. Också. (och innan du tänker, ah men va fan vad hon kan då, det är min äldsta tonåring som fixar detta åt mig)

Malla sa...

Jag har chrome, IE och firefox. Chrome använder jag mest eftersom de mest lästa (8) sidorna är väldigt lättåtkomna. Firefox använder jag enbart då jag ska använda firebug då jag designar ngt. IE använder jag om chrome av ngn anledning strular. Så ja, du kan använda flera st om du vill, jag har ikoner för alla på skrivbordet och tar den jag vill ha helt enkelt. Det är säkert en del skillnader men vilka vet jag inte.

Lycka till!

Gafflan sa...

Realisten:
Detta är inte lätt alltså!

Singelmamman:
Det är ju bra att ha en tonåring som hjälper till :D Jag får väl installera några stycken och så får jag växla mellan olika beroende på vad jag ska göra, fast jag fattar inte skillnaderna. Ja, det är inte lätt om man är teknisk idiot med en make som är ännu mer knas på samma ämne ;D Shit, säger jag bara!!

Gafflan sa...

Malla:
Tack för informationen :)

Knasterfaster sa...

Här är det min sambo som fixar. Jag har ikoner för IE och GC på skrivbordet. Det är bara klicka på den man känner för. Jag gillar GC för där finns snygga teman och så kan man ha favoriter så där som Malla skrev. På IE har jag kvar en del gamla favoritadresser som jag vill kolla ibland. Vi har FireFox också men det har jag inte på min dator

Gafflan sa...

Knasterfaster:
Ok! Så man väljer vilken man ska använda innan man t ex vill gå ut på internet???

Gafflan sa...

Jag är jättetröööööög! Jag vet det och jag vet att på mitt skrivbord ligger ikonen för IE och eftersom det är den enda webbläsaren jag har så väljer jag ju den...men...har jag fler så väljer jag alltså den som för stunden passar mig!? Är det rätt???

Frogprincess sa...

Jag laddade ner Firefox i går... har ingen aning om vad som skiljer den från explorer men jag tänker testa den... Många tycker att den är bättre.

Fru Venus sa...

Jag har noll koll, men mannen och min datorhjälp som kommer när det även går över mannens huvud säger FIREFOX. Minns inte riktigt varför, förutom att det var säkrare och snabbare, men han hade tusen argument till. Jag kör bara firefox och tycker det funkar bättre.

Gafflan sa...

Tack för hjälpen!
Jag laddade ner två olika och kommer växelvis användas för att se vilken jag gillar bäst :)

Anonym sa...

Jag har ie o firefox. Firefox använder jag sällan sällan, kanske en gång i månaden eller mindre. O bara när en sida inte funkar i ie, då funkar den alltid med firefox.

Singelmamman sa...

Det finns helt enkelt vissa saker, i mitt jobb... som inte funkar i IE men däremot i Firefox och Safari. Och ja, du väljer en av dem innan du öppnar Internet, men vissa länkar som jag får via mejl, öppnas automatiskt i olika webbläsare. Jag har inte klurat ut hur det fungerar.

Cina sa...

Japps, Gafflan! Du laddar ner webbläsare och väljer sedan vilken du vill använda när du ska ansluta. Min favorit är Firefox. IE använder jag bara till bankärenden. Efter rekomendation från en "datanörd". Ja. En tonåring.