lördag 20 mars 2010

Är våren här nu?

Det är den väl eftersom det är vårdagjämning.
Jag läste i alla fall i vår lokaltidning att våren hade kommit till västkusten. Temperaturmässigt i alla fall. Sju dygn med en medeltemperatur över nollan. Yessss!
För övrigt är jag en torrboll, japp. I ordets rätta bemärkelse.
När jag tar av mig kläderna är det som om jag fjällar bort värsta solbrännan. Jag skulle med all säkerhet kunna bada i lotion, krämer och oljor men inte fasen hjälper det.
Jag torrborstar, filar och smörjer men det är liksom mer som en spottloska i öknen. Torr var ordet!
Torr är jag annars också, inte någon partydrottning eller gör saker som är wild and crazy. Det enda crazy jag ska göra i dag är ta ner julgardinerna i köket. Singelmamman ska du också ta ner dom eller?
Skulle ju kunna skriva om vad jag gjorde som tonåring för då var jag crazy (stackars mamma) men eftersom äldsta dottern läser bloggen så avstår jag.
I övrigt känner jag att lite terapi skulle sitta fint. Ventilera sina grubblerier eller så väntar jag tills våren har passerat för jag lider lite av vårtrötthet och dess medföljande kompis depression light. Som amen i kyrkan kommer illasinnade mörka, tunga tankar när jag egentligen ska vara glad och lätt i sinnet för ÄNTLIGEN är ljuset på väg.
Att man aldrig kan få som vill.

10 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Ja, här är det vår nu faktiskt! Snön har liksom bara försvunnit som i ett trollslag. Härligt! Tråkigt att du deppar. Hoppas det känns bättre snart! Kram!

Fru Venus sa...

Du är i gott sällskap vännen ;-) Hur mycket man än väntar på ljus och värme så är det ju också då som alla skavanker på både en själv och allt hemma kommer fram i dagsljus, för att inte tala om alla "måsten" när våren kommer. Men vet du vad, våren kommer ändå och sen kommer även vi upp till ytan. Visst är det lite småförargligt att barnen läser bloggen, det finns ju så mycket kul att berätta från förr ;-) Skickar en hel bunt med vårkramar från Mariehamn!

Finnpajsaren sa...

Trist med depp. :-( Men det är extremt vanligt och de flesta självmord sker på våren sjukt nog. När allt blir ljust äntligen.

Men du kommer tebax! KRAM!

Tänkte bara sa...

Konstigt, det där med vårdeppisar. Solen skiner och fåglarna kvittrar så varför deppa ihop? Då om nå´n gång är det ju hopp om livet.

Alfahannen sa...

Jamen, så fin och vårstädad din blogg blivit då! Jag trodde jag kommit fel först ;)
Våren springer fram nu, Gafflan, och det är så gutt som vi säger här i Kalmarsund...

I morse försökte jag mig till och med på ett vårskrik (fast egentligen berodde det på att jag klev på en legobit då jag gick upp ur sängen...), jag fick med mig en och annan grannhund i ylet :)

Alfahanniga vårkramar på dig!

Malla sa...

alltså Leon surrade om nå jävla datagrejs i bakgrunden hela tiden då jag försökte läsa det här inlägget så jag kunde inte koncentrera mig. Jag får återkomma senare!

Heter din man Kniv?

Gafflan sa...

Att vara vårdeppig är väldigt mysko och ändå drabbas jag??? Fattar ingenting?? Det går över, jag vet det.
Tack för uppmuntran, det gör mig glad :))
Malla:
Mannan i kitt liv heter inte Kniv! Vad fick du det ifrån!! =D

Malla sa...

Gaffel och kniv tänkte jag.

Ulrika sa...

Här har vi inte vår. Fortfarande minus jämt. Någon dag har det koxat precis över nollan, men just jämnt.

Väntar dock och längtar!

Moster Ma sa...

Vårdepressionen går över ... i år som varje år... och det illa kvickt!