fredag 22 januari 2010

Hjälp!

Vi ska ha födelsedagsgäster hos oss i morgon.
Jag ska servera kycklingfileér...nu är frågan ska jag marinera dom eller ska jag fylla dom med något. Vill tillaga kycklingen i ugnen ska jag tillägga.
Till detta serveras det sallad och... ja, vad ska jag ta?
Kall sås i alla fall.
Förslag...någon...
Eller ska jag köra pitabröd och gästerna själva får fylla med kyckling, sallad, sås, fetaost och lite annat smått och gott?
Till efterätt blir det i alla fall kladdkaka.
Ojsan, nu blev det visst en matblogg.

9 kommentarer:

Petra sa...

Vad som är smarrigt är att du fyller filén med soltorkade tomater och lite pesto. Salami går bra också. "Rulla" sedan file´n i sesamfrön och hyst in i ugnen. Serveras med en smarrig qunoasallad. Kram

Gafflan sa...

Låter smarrigt :))

Malla sa...

Eller skär fileerna i tunna skivor, marinera och trä på spett. Man får bara passa sig så de inte blir så torra (det brukar jag lyckas få dom :()

Eller - ett alternativ är att man tar en påse tacokrydda - ca 20 nachochips, krossar chipsen och blandar det med kryddan i tex en plastpåse. Sen strimlar man kycklingen och blandar det med chips/krydda - högst upp i ugnen ca 10 min (fast jag råkade ju bränna den såklart) Serevera m sallad eller nått :P

Moster Ma sa...

Stek dom i ugnen idag och häll på en marinad när de är klara och ännu varma./honung, balsamvinäger, olja, örtsalt och kryddgrönt/ jag sätter också till kapris.
Skiva fileerna tunt i morgon och servera med sallad (ev 2 sorters) och kall sås!
praktiskt när man är många.

Madlar sa...

Strimla kycklingen, lägg i marinad av olja, riven ingefära, pressad vitlök, limesaft, röd currypasta, soja, kryddor. Stek o ha i pitabröd med grönsaker o sås.

nillas liv på pinnen sa...

Och här kommer storkocken!
Är inte kycklingfiléer ganska torra?
Det blir de när jag lagar dem iallafall.

Tänkte bara sa...

Kör på Mosters förslag, det hade jag gjort :)

Jess sa...

Det där är alltid klurigt när man ska bjuda många gäster på mat.
Ser att du fått många bra förslag. Lycka till!

Ulrika sa...

Snitta och fyll med fetaost alt. mozzarella och soltorkade tomater, linda baconstrimlor runt varje file och stek i ugn ca 25-30 min i 200 grader. Praktiskt när man är många. Klyftpotatis är gott till, och sallad med tomat, paprika, gurka och avocado. Tzatsiki funkar bra som sås. Lycka till!

Du har fått en Award av mig! Kram!