tisdag 1 december 2009

Fuskgafflan.

Hemma på lunch är ju skönt att vara. Om det inte var för allt damm som så fint pryder hemmet just nu. Som ett litet täcke ligger det på nästan alla ytor. Rör man inte ytorna ser det ganska okej ut. Solen har ju lyckats titta fram idag och nackdelen är att den med sina fina strålar letar upp platser i mitt hem som inte är så fina. I alla fall inte dammfria. Det är ju fördelen med gråväder att man ser inte så noga var skiten är. Skiner fint på mina nyputsade fönster också, inte! Jag har varken persienner eller rullgardiner utan måste stå ut med fuskgafflans fuskstäd. Nu försöker jag lugna ner mig med att när jag kommer hem är det en knapp timme, högst, innan kolmörkret har lagt sig igen.
Herregud! Ingen har väl dött av lite damm!?


6 kommentarer:

Madlar sa...

Damm är endast ett tecken på att i detta hem pågår aktiviteter där partiklar från textil, husdjur, papper, matrester o andra beståndsdelar av vardagen, fritt får utrymme att virvla runt i frigjord dans....eller nåt? ;)

Gafflan sa...

Bra uttryckt, det ska jag tänka på nästa gång jag tittar på mina dammtäckta ytor. Nu har vi skymning så det syns inte längre. Bra va! ;)

Monica sa...

Det är bättre än ett rent helvete...Ska ju synas att det bor någon där också :)
Ha en fin kväll!

stort och smått sa...

Ett dammfritt hem tyder på att någon går och städar där ofta och det kan bara betyda att personen inte har något vettigare för sig. Som att blogga.
Dessutom har ingen dött av lite damm! Inte mycket damm heller, tror jag. Det finns värre saker än damm och skitiga fönster - men det tar hårt att inse det! =)
(Rena fönster är ju sååå underbart! Helst när solen skiner!)

Alfahannen sa...

Själv är jag numera luttrad.

När min äldsting 19-åringen för 12-13 år sedan lekte på skolgården kom lokaltidningen på besök.
De hade fått för sig att fråga barn om de hade husdjur.
Även min dotter drabbades av påhoppet.

Frågan: Har ni husdjur hemma hos er?
Hennes svar (mycket bittert): Nää, det har vi inte! Joo förresten, vi har massor med dammråttor!

Dagen efter publicerades artikeln, och nyheten om våra husdjur basunerades ut lika taktfullt som en jordbävning.

Baskade unge:)

Gafflan sa...

Monica:
Du har rätt. Vi bor ju här. :)

Agneta:
Damm finns det ju alltid, jag är egentligen inte så petnoga, det var solen som med sin fina låga vinkel visade mig att jag minsann fuskat när jag "städade". Jag vet inte hur det är hos dig men vi har fullt flås från havet så fönstren är saltdränkta blandat med vägdamm, syns bäst i solsken. :)

Alfanhannen:
Baskade unge, milt sagt. Men dammråttor får väl kanske klassas som husdjur, i alla fall hos oss. ;)