torsdag 22 oktober 2009

Vad är rimligt?

Äldsta dottern behöver ha ett eget bankomatkort!
Så klart hon ska få men vad är rimlig månadspeng till en snart femtonårig tjej?
Vi betalar mobilkostnad (hon har kontantkort).
500 kr/ månad kanske?
Självklart står vi för inköp av större mått som kläder, skor mm. Tänkte mer att pengarna skulle räcka till smink, bio, godis, böcker och till hobbyn som är teckna (det går en del papper, blyertspennor, svart/grå tuschpennor). Ska också säga att hon är en liten Sparatyp, inte snål men hon tänker igenom sina inköp.
Hennes bästa kompis har 700 kr/månad men då ska hon betala sin telefon själv.
Ni som har barn i min ålder hur har ni gjort?

3 kommentarer:

Sus Klurar sa...

Då min Äldsting fyllde femton fick hon bankkort och hela barnbidraget. Min Minsting fick det i våras, då hon var 14,5 är, eftersom jag flyttade då. Jag ville att hon skulle ha sina egna pengar då..

Detta har visat sig vara en ekonomisk vinst för oss alla. De använder pengarna till det mesta, men vi hjälper till med större inköp, som vinterkläder. De ser tydligt vad saker kostar. De växer med ansvaret.

(Jag har iofs en annan ekonomisk situation nu, som sambo, och kan skämma bort dem rejält på helgerna då de kommer hit, men försöker att inte göra det...)

onPaint sa...

Det tycker jag låter rimligt kära mor ;)

Madlar sa...

Ä.dottern fick bankkort när hon började 9an, hela barnbidraget in på kontot. Hon skulle finansiera mobilkort, fika, bio, presenter till fyllande kompisar, mindre klädinköp typ underkläder, Ttröjor, musikskivor, dataspel. Håller med Sus, med ansvar försvann det eviga frågandet efter pengar.