torsdag 2 april 2015

Stilla veckan?

Varken still eller så värst lugn. Mest trött.
Hemma hos mig har vi stressat (jag o yngsta) mest yngsta för att hinna med morgonbussen. Såpass att hon, yngsta alltså, missat bussen två dagar i rad. Yeeej på det.

Hemma hos äldsta har (och för all del även hos mig) livet varit lite mer stressande eftersom hon tappat bort plånboken (nej, jag är inte ett dugg förvånad för hon är den mest förvirrade person jag känner) med alla sorters möjliga kort i. Det genererar lite jobb. Ni vet spärra, spärra och SPÄRRA!
Sen blir allt låst och livet blir jävligt krångligt.
Så därför var jag inte förvånad när hon ringde igår kväll, stående på Nils Erikssons platsen i Göteborg packad och klar för att komma hem under påsken, bara för att upptäcka att hon inte kunde lösa SMS-biljett för den jävla appen var kopplad till hennes visakort som är, just det ja, spärrat.
Jag ringer Västtrafik för att få hjälp och "jo, det är jätteenkelt, sa kundtjänst, du kan lösa sms-biljett till henne om du laddar ner appen för den tjänsten och skriver in hennes mobilnummer i stället för ditt" sa kvinnan på kundtjänst. "Skitbra!" sa jag och tackade för hjälpen.
Sen började krånglet och ni vill inte veta vad det fan inte gick att göra och att jag efter en timmes krångel och telefonsamtal hit och dit INTE fick det att FUNGERA. "Kunde jag inte köpa en fysisk biljett på min lokala matbutik för att sedan fota och messa i väg till min dotter?" undrade jag när jag pratade med Västtrafik för miljonte gången men si det gick inte för så kunde man inte gör alllllllllls! sa Västtrafik.
Det blev en biltur (och retur) till Göteborg för att hämta dotter. Sicken tur att hon inte går i skola i Umeå eller något annat ställe långt bort. Då vet ja inte hur vi skulle löst det. Tigga sig lite kanske?
Sa jag att jag hatar Västtrafik förresten? Inte? Jag gör det i alla fall. Bara så att ni vet.

Skärtorsdag  idag betyder kort arbetsdag. Hurra på det. Kvar på agendan står sedan matvaruinköp och efter det ren och skär tröttmadöd i soffan. Utan stress, krångel eller måsten.

GLAD PÅSK.


Pöss på er.

4 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Glad Påsk till dig också!

(och inte till Västtrafik)

Realisten sa...

Pust. Vila nu och ha en riktigt skön påsk!

Ezter sa...

Usch! Minns när Yngsta åkte från Lund till HBG, hade löst biljett på bussen för att fortsätta med tåg. Kontrollanterna på tåget menade inför fullsatt kupé att biljetten var gammal och ogiltig. Hon åkte på tusen kr i böter, ringde hem och storgrät. Ingen vuxen på tåget kom till undsättning. En annan, som inte hade biljett alls, fick åka med utan nånting! Storasyster rev ner himmel och jord under samtal med Skånetrafiken efter det.
Tur ni kunde hämta henne, men uj vad sur man blir.
Ha nu en lugn och skön påsk iallafall!

Åsa sa...

Alltså, Västtrafik...

Kram o Glad Påsk!