torsdag 5 februari 2015

But why?

Lejonmamman som röt.

Äldsta behövde uppsöka en vårdcentral/närhälsa. Nu bor ju hon i Göteborg så jag uppmanade henne att gå till den VC som låg närmast hennes bostad. Hennes åkomma är halvakut men kan säkert bli jävligt akut om det är så.
Kvinnan i receptionen ville inte boka in henne på läkartid. Hell no! Då måste hon först skriva in sig på den vårdcentralen. Det ville inte äldsta. Så hon frågade om dom hade drop-in. Det hade dom men hon skulle i alla fall vara tvungen att skriva in sig på deras VC, upplystes hon om. Då drog äldsta. Skitlack!
Jag blev också arg. Så jag ringde till den VC hon besökt och frågade vad man skulle göra eftersom hon inte fick komma till dom. Studenter blir ju också sjuka! Då kom snacket om inskrivning och jada jada bla bla blaaaaaaa. Jag upplyste fröken receptionist att hon snackar beloni för om det var så skulle inte en enda fucking turist få hjälp på våra centraler när dom turistar i min kommun. Det ville hon inte lyssna på så jag bestämde mig för att inte ödsla mer tid på en människa som inte kunde vara tillmötesgående på en enda punkt eller ens tala om vart äldsta skulle vända sig (man kan ju så klart uppsöka akutmottagningar på sjukhusen men det känns lite onödigt när det inte gäller liv eller död).
Så igår kväll kom hon hem för att kunna gå till vårdcentralen idag och senare tillbaka till Götet (25 mil t o re, 400 kr fattigare och missade föreläsningar samt laborationer).
På hemmaplan
På drop-in.
Där alla är välkomna!


Pöss på er.

5 kommentarer:

Ezter sa...

Men? Hon ska ju bo där ett tag, vad skulle det göra om hon skrev sig där? Det får man ju göra när man är student? Hon lär förmodligen behöva gå dit fler gånger!

Gafflan sa...

Jo, Ezter så är det men hon ska skriva sig på en annan central. Den vi tillhör här hemma är privat men samma kedja finns i Göteborg. Vi löser det men just i det akuta skedet kändes det lite onödig med så MYCKET krångel när allt hon ville var att få gå drop-in tid!!

Ezter sa...

Okej, då är jag med :)

Åsa Hellberg sa...

Jag kollade det där nu när min son behövde hjälp varje dag, och bor i andra änden av stan (men är skriven här).
I Farsta sa de att reglerna är så att man måste skriva in sig, men att just de inte skulle vägra att ta emot någon.
Hur andra vårdcentralen gör kunde hon inte svara på.
Nu löste det sig med att han flyttade hem hela vårdperioden, men det är ju galenskap, såklart

Jag förstår att du blir upprörd, det blev jag också.

Sus sa...

Men herregud..

Minns när jag fick en allergisk reaktion av penicillin och gick till Sabbatsbergs sjukhus och bad om hjälp. Kl var då 9 på morgonen. Fröken Snorkig satt i kassan:

"Tyvärr, vi har inga akuttider förrän efter kl 17"

"Men snälla, det börjar klia i halsen och jag är svullen på hela kroppen"

"Som sagt, efter kl 17"

Så jag fick gå till ett annat sjukhus någon kilometer bort. När jag kom dit och sköterskan såg mig skrek hon:

"Prio ett! Prio ett!"

In på akuten, iproppad betapred, övervakad..

En läkare kom sedan och sa att jag kunde ha dött.

Det borde Fröken Snorkig på Sabbatsberg också fattat.