torsdag 27 november 2014

Kan jag få gå i ide?

Jag är trött.
Riktigt jädrans trött.
Hjärnan har stängt ner alla funktioner utom ätfunktionen. Den funkar utan problem. Som en trind liten julgris känner jag mig.

I alla fall så är äldsta hemma på besök. Woop, Wopp på det!
Hon har inläsningsperiod inför tentan nästa vecka. Hon bestämde sig för att komma hem och plugga. I tisdags kväll stod hon där i hallen. Bara sådär.
Jag gillar att hon är hemma. Jag kan slappna av och "andas". Känns skönt när alla är på plats. Mindre skönt att äldsta inte mår bra. Hon har tappat motivationen. Hon vet inte längre vad hon vill eller vart hon är på väg. Tappat färdriktning och styrfart kan man säga.
Jag peppar och förklarar att man behöver inte ha hela livet utstakat när man är 19 år. Det är inte skitviktigt. Rätt vad det är hittar man dit man vill i alla fall. Det gäller att inte stressa fram beslut. Låt det vara. Koncentrera sig på stunden, nu, idag, i morgon och kanske nästa vecka. Det räcker. Ibland måste man kryssa extra mycket bland alla blindskär på livet seglats innan man hittar en hemmahamn. Shit så poetiskt det lät!Pöss på er.

5 kommentarer:

Ezter sa...

Yngsta var så trött på gymnasiet. Hon ville byta till en lättare linje innan 2an. Tyvärr blev hon avrådd. Hade varit bättre för framtiden att få bra poäng på en lättare linje, än medelmåttiga på en svår linje!
Hoppas din äldsta känner vad hon vill göra (just nu) snart!

Fru Venus sa...

Jag tänker på äldsta, varje dag. Är glad stt hon är hemma hos mamma och hopppas att motivationen - i någon form - återväner. Kram till er alla ♡

Susjos sa...

Ja, där blev du lite poetiskt-fint där!
Ungdomarna idag har det inte lätt att välja...men precis som du säger, de behöver inte ha bråttom!!

Sus sa...

Nä, denna stress..stackars alla unga =(
Jag möter dem varje dag. Och skolan ÄR inte svaret för alla. Det kan vara skönt att få stanna upp ibland.

Hoppas jullovet gör henne gott!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag hänger med dig, till idet. Är också sjukt trött. Men bra att dottern är hemma, att du får krama på henne och rå om henne. Det löser sig. Det måste vi ju tro, eller hur. Kram.