onsdag 16 oktober 2013

Hur sover ni?

Nu menar jag inte hur många timmar. Jag menar hur ser det ut i sängen på morgonen?
Ligger lakanen kvar?
Ingen som har snott din kudde eller täcke?

Maken har en inbyggd "masa-runt-så-mycket-du-kan-maskin" i kroppen förstår ni.
Snart måste jag spika fast bäddmadrassen i resårmadrassen, limma fast lakanen, sy igen kuddvaren och häfta fast påslakan och täcke med häftklamrar.
Nej, jag överdriver inte det minsta om jag säger att bäddmadrassen förflyttar sig 10 cm söderut nattetid eller om lakanen ligger halvt på golvet. Kuddvaren sitter knappt kvar på kuddarna samt att påslakan och täcke har separerats så att minst 50% av täcket är på utsidan påslakanet. Täcket har dessutom intagit en form som mest liknas vid en skruv och är stört omöjligt att reda ut utan att ta ur hela täcket och börja om från början.
Vi kan säga att det ser ut som en surrv (surrv är bohuslänskt ord för oreda, trassel, röra) varenda dag i vår säng. Dessutom säger maken att jag sparkas mitt i natten!! Gör jag inte! Jag försöker bara få plats. På min sida. Han breder ut sig och kan lätt ligga tvärs över hela sängen när jag ska lägga mig. Ja, vi lägger oss på olika tider. Jag behöver inte gå upp 04.30. Det behöver han.
Själv ligger jag still som en död ansjovis i en plåtburk (när jag inte "sparkar" på maken). Fast jag snarkar. Tydligen. Säger maken och en del andra både inom och utom familjen. Jag tror dom ljuger ja!

Pöss på er

13 kommentarer:

äppelblomman sa...

Ha ha ha;-) Jag ligger ganska stilla. Men min man därimot, under honom ligger lakanet som en endaste stor snorkråka;-)
Kram K

Knasterfaster sa...

Jag sover ganska stilla men jag snarkar då och då. Imorse vaknade jag med mina egna trosor uppträdda upp över vänster axel (hade ett par på rätt ställe också). Jag har ingen aning om hur de hamnade där.

Åsa sa...

Jag sover nog nånstans mittemellan er ;)

Singelmamman sa...

Jag sover stilla. Som den där ansjovisen i en överfull burk. Snarkar inte heller. Ibland brukar den som sover nära mig, syster, mina tonåringar eller andra, peta på mig för att höra att jag verkligen lever. Min säng ser fortfarande nybäddad ut när jag stiger upp.

Ezter sa...

Jag gör mitt emellan. Maken har också halva täcket ur påslakanet, eller hela alltet uppochner. Sen jag köpte lakanspännare slipper jag iallafall underlakan på rymmen!

nillas liv på pinnen sa...

Haha! :)

Jag sover så fint, så fint. Som en liten prinsessa.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Och jag som trodde att min man var stökig när han sover. Lakanen är nästan alltid upprivna från madrassen och han snurrar som en helikopter. Fast vi löste det med såna där lakan som man trär på madrassen :)

Själv ligger jag helt still, på rygg.

Vero sa...

Ojoj, låter som hos oss.

Lakanen snor runt, madrassen flyttar sig flera cm nattetid.

När jag sover ensam sover jag väldigt stilla. Märkligt. Hos oss är det också snarkningar nattetid, dock inte jag.

UlGu sa...

Inte helt ovanligt att jag knör ut maken ur sängen på natten. Då går han och lägger sig på soffan. Han tycker att det är onödigt att väcka mig för då är ju båda vakna, det är bättre att en av oss sover.
Jag hoppas innerligt att han inte tror att jag skall vara lika snäll om han knör ur mig ur sängen:)

Anonym sa...

Hej! Jag lämnar en kommentar hos dig för att fråga om du skulle vilja göra mig en liten tjänst som skulle betyda såå mycket för mig!! Jag heter Sanna och är 20 år och bor i en liten stad utanför Stockholm, jag brinner för mode och skönhet (vilket du kan se i min blogg haha) jag deltar nu i Schwarzkopf tävling på facebook där man kan vinna en tävling om Sveriges snyggaste hår! Jag skulle vara evigt tacksam om du ville rösta på mig och kanske även lämna en kort motivering om du gillar mitt hår! Kram!
https://hairicons2013.com/sv/entry/87/


/ WWW.FASHIONJOINT.SE

Monica sa...

Jag ligger rätt så stilla om natten.
Herr C därimot han slänger kuddar på golvet och gör en lian av lakanet.
Hej Tarzan! ;)

Pöss

Anonym sa...

Haha.o)
Jag sover helt stilla. När jag sover vill säga, det ligger allt som oftast något barn bredvid och väcker mig....

Jeanette sa...

Helt still... Förut, när jag kunde ligga på rygg, så somnade jag med händerna ovanpå täcket vilande på magen.. och vaknade likadant ;-)