tisdag 2 april 2013

Jag måste hej, jag måste hejda mig.


Vi måste prata om blåbär. För visst har jag nämnt att det är min nya mani. Mitt godis. Mitt måste. Jag dör utan min dagliga dos blåbär. Njae. Dör gör jag inte men blåbär är så gott!
Jag köper blåbär i yttepytte förpackningar på mitt lokala Konsum. Dom är från Chile (inte själva Konsum utan bären och det är ganska uppenbart för det är ju inte blåbärssäsong här just nu). Jag kan förstå att blåbären kan bli dyra när dom ska åka runt halva jorden och inte är det speciellt miljövänligt heller. Jag menar att förr fick man ju klara sig utan blåbär om det inte var blåbärssäsong men nu finns ju världens alla frukter och grönsaker att köpa dagligdags i affären så då är det ju säsong året runt. Bara att skörda.Typ.
För ett tag sedan kostade en 125 g/ask blåbär (det låter skitlite men det det räcker till mig i flera dagar) 19,90 kr/ask. Ok pris, tyckte jag. Jag tänkte som så att det är ju bättre att äta 125 g blåbär än 125 g choklad för samma pris. Antioxidantad och allt som man blir. Nyttig skit.
Förra veckan (28/3 för att vara exakt) kostade samma ask 24,90 kr. Ojsan! 5 kronors prisökning men jag köper dom ändå.
Döm om min förvåning när blåbären jag köpte igår kostade 34,90 kr!!!!  Jag måste se mig om efter något annat att hetsäta tror jag. Choklad är ju alltid billigt...

Pöss på er.

4 kommentarer:

Ezter sa...

Det var verkligen dyrt! Rejäl ökning får man väl kalla det!

Singelmamman sa...

Tänk om våra löner hade den utvecklingen, procentuella, på så få dagar. DET skulle jag tycka vara värt. Men jag håller med, blåbär är fantastiskt gott.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag plockar i skogen jag! Dom bohuslänska skogarna äro fulla av dessa goda bär somliga år! Och så har jag dom i frysen och så har jag dom i min avrunna milda lättyoughurt, det är godare än godaste godiset! Jag håller med dig, blåbär är jättegoda och nyttiga! Man får bra syn har jag hört!
Mastig prishöjning!
Kramar

Susanne sa...

Det var ingen dålig höjning.