onsdag 30 januari 2013

Huvudet under armen. Del 2.

Ibland tänker jag tillbaka på hur alert, pigg och vaken jag var när jag var yngre. Framför allt effektivare. Då menar jag inte yngre som tonåring utan bara för sisådär 5-10 år sedan. Jag är ju inte glömsk egentligen bara en aning distraherad. Eller min hjärna slutar fungera lite som den själv vill. Som om det vore fullt i minnet. Min mobiltelefon brukar tala om för mig att telefonminnet snart är fullt och att jag måste radera lite information. Den funktionen skulle jag vilja ha på mig också.

Inte glömde jag bort viktiga saker på jobbet som att rapportera in kontrolluppgifter till skatteverket eller slutlig lön till FORA. Ja, alltså nu glömde jag inte helt bort det eftersom jag kom på det. Idag. Att det skulle vara inrapporterat tills i morgon. Senast. Lite i grevens berömda tid.

Inte heller glömde jag bort att jag har tvätt att tvätta. No Way! Nu registrerar jag att det finns tvätt att tvätta men gör inte något åt det.

Städade gjorde jag varje torsdag. Alltid. Varenda torsdag!
Nu får det bli när det blir. Om jag har lust. Fast det har jag ju aldrig. Lite skit i hörnen har väl ingen dött av!? Va!?

Handla mat. Så välplanerad jag var. Visste precis vad som skulle handlas och vad vi skulle äta till middag. Nu har jag med mig min i förväg handskrivna handlingsplan men drabbas alltid av tillfällig afasi, dyslexi, minnesförlust och enorm trötthet så fort jag stiger innanför Konsums dörrar.

Nu ska jag inte trötta ut er mer. Nu ska jag gå och sätta mig i min nya soffa och stirra rakt fram.


Pöss på er.

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Va! Har jag missat din nya soffa? Annars, välkommen i klubben ;-)

Agneta sa...

På jobbet idag fick jag en uppgift att fixa. En enda liten men ack så viktig uppgift. Tror du att jag kom ihåg den? Det gjorde jag inte.

Agneta sa...

På jobbet idag fick jag en uppgift att fixa. En enda liten men ack så viktig uppgift. Tror du att jag kom ihåg den? Det gjorde jag inte.

Singelmamman sa...

Disträ är även mitt mellannamn. Numera. Stirra sittandes i soffan är en väldigt fin sysselsättning.

Ezter sa...

Man börjar bli lite senil...

Den där tjockisen sa...

Åh, stirra rätt fram. Det är nog min favorithobby det. Disträ skulle kunna varit mitt mellannamn om inte den platsen varit upptagen av ordet skrivkramp. Jomensåatt.

Bitten sa...

Jag skulle också bli trött om jag handlade på Konsum. Pröva med ICA i stället!

Ulle sa...

Ler igenkännande till mycket av det du skriver! Fick gjort kontrolluppgifterna men har totalglömt Fora, skit också!!!