måndag 30 juli 2012

Har någon...

...dött av lite skit i hörnen? Nä. Knappast. Så därför låter jag bli att städa ihjäl mig. I alla fall försöker jag intala mig att det inte är hela världen om det inte är så jädrans nyskurat hela tiden. Det ÄR svårt att sitta still och rulla tummarna och låta skiten gro. Gräsligt svårt. För VEM? Jag bara undrar VEM i familjen Gafflan bryr sig överhuvudtaget förutom jag då?!  Här får ni några axplock

Exempel nr 1: Nydammsugit kök. Yngsta värmer baguetter som hon sedan delar OCH smulorna sopas ner lite diskret på golvet.

Exempel nr 2: Maken lägger om taket. Mycket skitigt och svettigt arbete. Jag hade hängt upp nytvättad handduk på toan men låtit den smutsiga hänga kvar i tron att maken ska fatta att han kan torka sina jobbarlabbar på den SKITIGA handduken och inte den nytvättade. Gör han det? Nä. Han tar den nya så klart och därmed syns ingen skillnad på nytvättad och skitig.... Jippi? Eller???

Exempel nr 3: Äldsta dricker vatten, juice, saft osv för trehundrafemtitolfte gången... Använder hon samma glas mer än en gång? Självklart inte.

Men jag tar av mig glasögonen och tycker genast att det ser mindre skitigt ut om det inte hade varit för det faktum att det liksom knastrar och klibbar fast brödsmulor och diverse annat under fötterna när jag går barfota på husets golv...
Vilken tur att jag nästan alltid använder innetofflor, ja, för annars hade jag nog inte stått ut.

Pöss på er.

13 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Strejka! Så får vi se hur lång tid det tar innan/om dom märker nåt!

Mammahäxan sa...

Åh. Jag tränar också på att inte se smutsen. Är hyfsat bra på det eftersom jag avskyr att städa. Men det konstiga är att det ALLTID är jag som reagerar först när hemmet slammar igen. Ingen annan. Och en del säger att man har olika tröskel för det där. Men varför är det alltid kvinnor som har lägre tröskel? Och så läste jag en fin artikel om en man vars fru läste genusvetenskap. Och han tyckte det var skitjobbigt. Så han började läsa hennes kurslitteratur. Och insåg vad hon menade när hon suckade över otvättad tvätt. Att han tidigare tyckt att han gjorde ett bra jobb bara genom att vara en närvarande far. Men så insåg han att hans fru var en närvarande mor, samtidigt som hon höll hyfsat rent, såg till att barnens favvokläder var rena, visste när släktingar fyllde år plus att hon jobbade och pluggade. Somliga dagar vill jag stjäla den mannen!

Ezter sa...

Hög igenkänningsfaktor! Som vanligt ;)

Ezter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Madlar sa...

Hahhhaa, var tapper kära medkvinna. Dina exempel är vi många som kan kopiera o klistra in i vardagen. Hur vi ska få till en ändring? Har absolut ingen aning......

Anna sa...

Du är mer än välkommen hem till mig så att du kan få se att alla hem INTE är kliniskt rena.
Ibland så måste det vara okej att bara strunta i det. :)

Singelmamman sa...

Bra! Träna på. Den dag din man och dina barn reagerar på att det är smutsigt är det bara att låta dem ta hand om det.
Kram

Jeanette sa...

Innetofflor verkar bra plus att lägga av glasögonen. Det man inte ser, det finns inte ;-)

Gro sa...

Lev etter mottoet: Her er det rent til å være hygienisk og skitten nok til å være trivelig:-)

Nica sa...

Jag strejkar också. Sen 6 veckor. Vill inte ens gå in på hur skitigt det är här hemma. Knaster vore mysigt :) Nivån är snarare Gäggel... Jag kör tunnelsyn. Och håller andan.
Kram

I min värld sa...

Innetofflor är det bästa som finns i preventivt syfte för att slippa känna smulor o annat skit under fötterna.
Jag gör som du tar av glasögonen och sätter på mig tofflorna. När det är sommar är det strejk om jag inte kan få någon annan att städa här :-)

Mallan sa...

Gnäll eller blunda. Jag föredrar att blunda ;-) kram

Västgötskan sa...

Det är nog mååånga som nickar igenkännande här! :-P Haha! :-)

Kram