måndag 6 februari 2012

Larm.

Lånad på googles bildsök.
Ett larm har löst ut i något av våra sommargrannhus. Vet inte om det är brandalarm eller inbrottsalarm eller ja... brand kan det ju tydligen inte vara för DET skulle jag märkt. I en vecka har det tutat. Jag hör det inte jättetydligt när jag är inne men så fort jag går på utsidan huset så hörs det. Mycket! Jag är en usel granne och låter grannar närmre troligt pipande hus få ta ansvaret för att kolla upp vem det tjuter hos. Det måste låta mycket mer hos dom eller så är dom döva?!
Nu funderar jag på varför man har larm installerat om det inte är kopplat till något vaktbolag/polis som rycker ut för att kolla!? Skrämmas kanske? Om man nu inte har någon som kommer och kollar upp huset varför har man inte larmet kopplat till sin ordinarie bostad i sådana fall? Då kan man, i denna digitala cybervärld, styra och stänga av/sätta på skiten? Extremt irriterande för grannarna (läs mig) men säkert skitbra för inbrottstjuvar som då får svängdörrar in i det huset och ta det dom vill...
...eller som piraterna skulle säga "Take what you can and give nothing back!"

Pöss på er.

6 kommentarer:

Ezter sa...

Verkar onekligen konstigt om ingen reagerat på en hel vecka! Hur länge står du ut innan du gör något? Jag hade stört ihjäl mig...

Fru Venus sa...

Förstår inte att du inte slagit dig in och demolerat larmet! Klantigt tänkt av husägaren verkar det som. Pösspöss!

Anonym sa...

Dessa irriterande tjutande larm överallt. För att inte tala om alla irriterande försäljare som vill sälja larmen.

Fast lite roligt var det när senaste försäljaren gick in på vår tomt och Lille M dök upp bakom knuten och nästan gav stackaren hjärtsnörp. När han sedan med darrande stämma pep ut sina dåliga säljargument och sa jag bara att vi har ju faktiskt den där och nickade mot Lille M. Han dröp av ganska fort sedan... ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Huh, jag hade gått bärsärkargång.
Jag vet inte om kommunerna har egna ordningsstadgar när det gäller larm, men där vi bodde förut, du vet, där fick inte ett larm låta mer än 3 minuter. Förbjudet. Sanktionerat. Och på den tiden fanns det ju inte så många sofistikerade larm utan det var "tut" rakt ut som gällde. Men vad hjälpte det att jag skrev detta?
Kramar

Shamrock sa...

Så många frågor och så några svar

Anonym sa...

Det kan vara batteriet i en brandvarnare som håller på att ta slut.