tisdag 22 november 2011

Vad luktar det här då?

Detta är inge doftblogg men jag ska skriva lite om lukter/dofter/stank som man kan råka på i min bransch. Alltså jag är ju kontorist så egentligen borde det vara rätt så doftfritt inom det yrket men det finns ju undantag. I alla fall på min arbetsplats...eller hemma.

Skitlukt 1:
Då jag är enda kvinna på min arbetsplats och resten är karlar så är den enda, fönsterlösa, toaletten väldigt ofta inhöljd i skitlukt. Vad äter egentligen män? Varför ska dom alltid nyss ha nyttjat toan precis när jag ska dit. Tur jag har festblåsa.

Skitlukt 2:
Bönnar (bönder heter det på svenska) som gått direkt (utan att passerat gå) från mockning av koskit ut i traktorn med bästa ladugårdsstövlarna på och sedan rakt ner på mitt kontor för att betala ett arbete. Resultat sketlukt och bajs på golvet. Pliiiiiis!

Skitlukt 3:
Människor som inte nyttjat varken dusch tandborste eller byte av kläder på åratal luktar allt annat än hallon. Stank som urin, svett och avlopp är en underdrift. Jag kräks nästan.

Skitlukt 4:
Fisklukt/sillukt
Jag har jobbat på sillfabrik och har egentligen inget emot doften i sig men vet ni hur vedervärdigt lutfisk, som i process ska bli lutfisk, luktar?
Så jävla illa att när maken, för 100 år sedan, arbetat med någon maskin i lutfiskavdelningen var tvungen att klä av sig naken INNAN han kom in hemma och sedan gå raka vägen in i duschen, varpå kläderna tvättades omedelbums.

Det var lite om dofter.
Någon doft ni äcklas över eller har väldigt ont av?
Berätta.

PS. Jag är tät i näsan så därför kände jag inte att det luktade så mycket efter att en återkommande kund, som aldrig använder duschen, varit inne på kontoret men jag vädrade ändå av omsorg av övriga kunder och anställda. DS

Pöss på er.

11 kommentarer:

Paula sa...

Å varför doftar män så gott i början av ett förhållande. För att sen stinka mer och mer.(Inte min man, naturlitvis! Utan GRISARNA!!) Hormoner kanske? Å varför fiser dom ALDRIG när man är på dejt, men när man har gift sig så är det plötsligt ok!!
Jaha, nu mår jag illa! Bläh!!

Monica sa...

Jag är väldigt känslig för alla slags lukter på morgonen.
Därför kan jag heller inte äta direkt jag står upp, då är det risk att den kommer upp igen... ;D

Pöss

4U2 sa...

Känslig för lukter här med. Väldigt, tål inte ens om jag skulle lukta illa så jag är glad familjen tycker jag luktar gott *ler*.

Åsa sa...

jag tyckte du fick me allt rätt bra! ;)

stort och smått sa...

Jag gillar inte när det luktar gammal stekos. Eller när man värmer mat med lök i i micron. Eller på morgonen när man går förbi vissa ställen på väg till jobbet där det stått gubbar och pinkat på dörrar/väggar/pelare mm. UÄK!

Anonym sa...

Det är faktiskt en gåta varför mansbajs luktar så mycket mer illa än kvinnodito!
För övrigt så tycker jag att det är riktigt äckligt med folk som stinker inpyrd tobaksrök.
Och på äldre dar har jag blivit så känslig för vissa parfymer, med kli i halsen och så, så det är en mardröm att hamna bredvid en sån "doft" på en tillställning.

Mallan sa...

Kattkiss..... Allt annat står jag ut med. Eller nä, doften som uppstår när någon har diarré!!

Madlar sa...

Men blä vilken hemsk arbetsplats. Numera har jag bara skrivbordsdamm i näsborrarna men för inte så länge sen var det vardag med bajs, urin, var, upphostningar o annat äckel. Hade inga problem med att hantera sånt. Om jag nu råkar få de "dofterna" i näsan kräks jag nästan.

Susanne sa...

Jag har en kollega som stinker svett, det är riktigt äckligt tycker jag.

Sus sa...

Parfym! Bläää...!
Och morgonandedräkt på tunnelbanan.

Anonym sa...

Surtvätt är min mardröm...