fredag 11 november 2011

Dagens Konsum.

Seniorer med rullatorer, pensionärer och andra "ätagratistårtaärgottmänniskor" samlas i klump vid charkuteriavdelning. Blir stopp då. Gafflan uppskattar inte stopp när hon vill handla kött och får ursäkta sig hela tiden för sin exixtens för att få med sig varukorg och sig själv genom folksamlingen. Pensionärer flyttar ovilligt på sig för dom har ju all tid i världen att stå där och fika och prata sjukdomar och vem som har dött. Skvallra högt om vem som gjort si eller så och förfasa sig över än det ena och än det andra. Tar en kopp kaffe eller tårtbit till och helt plötsligt förvandlas butiken till Café Konsum.

(bild från google)
Utöver det så tyckte min ena chefs snart 8-åriga dotter att jag skulle gå i pension. Det talade hon om för mig högt och ljudligt och utan glimt i ögonen. Då skrattade chefen men det gjorde inte jag...jag funderade mer på varför han inte lärt henne hyfs och vad dom egentligen pratar om (om mig alltså och att hade det varit min unge hade jag tagit henne i armen och talat om att så säger man inte...men det är ju jag och jag har ingen humor idag...heller.) när dom är hemma!

Pöss på er.

10 kommentarer:

Monica sa...

Du har visst humor!
Men det där var inte ens roligt!
Och jag är förvånad över att en 8-åring använder ordet pension..

Ha en skön helg, Gafflan!
Pöss i pannan

nillas liv på pinnen sa...

Av barn och alkisar får man höra sanningen. Förutom vad gäller den där åttåringen då, som blivit itutad lögner av sin far.

Susanne sa...

Om Ouppfostrade barn tycker vi inte.
Ibland när jag handlar mitt på dagen i Fruängen, så kan det verkligen vara mycket pensionärer som ska provsmaka och allt annat som man ska göra som pensionär

Anna sa...

ha ha de finns dom som lever på provsmakningar, gratis är gott verkar det som.
Jag hatar köer och trängsel i butiker,går aldrig på reor.
Ha en bra kväll!
Kram

Åsa Hellberg sa...

När jag pratar med min mamma har hon en lista på människor som har dött - och som jag inte vet vilka de är.

Hon gör sitt bästa för att förklara; men den som bodde där som var gift med den där som jobbade där ...

Låt oss aldrig ha det som intresse.

Mallan sa...

Precis så är vårt lilla konsum också! Jag blir gaaaalen på det!

Petra sa...

Pyttsan, så skulle mina barn aldrig säga!

Fru Venus sa...

Skitunge, men det har säkert varit i säck innan det hamnade i påse. Fredagskram :-)

Singelmamman sa...

Säger som Fru Venus: Vem har lärt ungen? Och nu blev jag nyfiken på Susanne som bor i eller åtminstone i närheten av Fruängen. Inte långt från mig. Ha en fin lördag förmidag, jag inser att det är idiotiskt att önska en trevlig fredagkväll, nu. Kram

Madeleine sa...

Meh! En ursäkt hade absolut varit på sin plats... Och panschisar har vi allt för många på mitt Malmborgs... De är många, elaka och anfaller i grupp!

Kram!