tisdag 4 oktober 2011

Dagens fråga.

Måste gnälla lite. För det är ju så jag.
Dagens fråga får nog bli "Hur fan hann jag med allt förr?" Förr är vid detta tillfälle lika med när döttrarna var små/mindre.
Förr hann jag ha ett välstädat hem med var sak på sin plats och var organiserad till tusen och dessutom jobba.
Nu är det ett virrvarr av dammråttor/bävrar, kaos och oorganisation och jag jobbar inte ens heltid.
Förr hann jag med tvätt trots avsaknad av torktumlare/torkskåp. Alla vet ju hur det är att ha barn i "overallåldern" och vad det kräver i form av tvätta/torka och dubbla uppsättningar av alla utekläder.
Nu hinner jag knappt tvätta underkläder.
Förr gjorde jag matinköp en gång i veckan med stödköp av enstaka varor.
Nu är Konsum mitt andra hem och det händer mer än en gång per vecka att jag är där flera gånger per dag.
Listan kan göras lång men jag ska skona er från min triviala vardag. Visst är jag omtänksam?!
I min iver att analysera vart det gick snett i mitt dagliga vardagsliv så tror jag att jag någon gång under flickornas mellanstadieålder tappade det som kallas framförhållning...men säker är jag inte.
I alla fall...någon som vet vart man kan köpa ny?
Pöss på er.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Det där kunde ha varit jag. Känner på pricken igen mig. Jag kan tyvärr inte heller ge dig något svar eftersom jag också grubblat på detta. Och inte kommit fram till vad detta kan bero på... ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Äsch, det är fullkomligen normalt för utvecklingen hos oss kvinnor. Vi tröttnar helt enkelt på att vara välorganiserade, vi har klarat av det och vi vet att vi kan, men till slut har vi ingen lust längre....så är det, tror jag.
Hyfsat väder idag!
Kramar

Åsa Hellberg sa...

Det finns väl saker som är viktigare antar jag?

Singelmamman sa...

Hm, var i all den där processen är mannen och flickorna? Leta rätt på dem, håll familjeråd = planering, och bestäm att var och en bidrar, så ska du se att tiden infinner sig igen.

Cissa sa...

Jamen, du har ju i alla fall en gång varit organiserad, då finns ju hoppet att du kan hitta tillbaka till det. Själv har jag aldrig riktigt lyckats med denna bedrift, så för mig är nog hoppet ute...

Ezter sa...

Jag undrar samma sak...känner så igen mig!

Anonym sa...

Tänk efter hur många år du varit mamma och fru. En mamma måste få vila sig också, man kan ju inte gå på i samma tempo år ut och år in. Säger som Singelmamman, mannen och döttrarna är stora nu, be dem hjälpa till.

Märta sa...

Förra sommaren slog blixten ner hos oss och hade ihjäl både TV och internet. Under de veckorna det tog att få dem reparerade förstod jag varför man hade så mycket tid till allt förr.. ;)

Anonym sa...

Tänkte svara med följdfrågan: hur hann du det förr? Men så kom ju svaret, framförhållning. I vilket fall som helst är du helt normal!

Fru Venus sa...

Nu tycker jag att både Agneta och Singelmamman har rätt (vem är förvånad :-) Jag saknar samma tid men känner mer och mer att det spelar ingen roll :-) Kvällspöss vännen

Mallan sa...

Ingen aning... Jag hade också behövt en, för nån har snott min ;-)

Malla sa...

alltså, jag är ju där nu, jag hinner allt, jag gör allt.Det enda jag känner att jag försummar det är att hinna läsa andra härliga bloggar,för jag hinner inte med varje dag...