söndag 14 augusti 2011

Söndagsfundering.

Så var sista dagen kommen.
Imorgon börjar vardagen igen. Jobba.
Maken har varit så "på" och påmint mig hela helgen med fraser som "på måndag ska vi jobba" eller "snart börjar det". Som OM jag inte VET det!! Jag är avis på döttrarna som har en hel veckas sommarlov kvar och nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta min femte semestervecka nu eller senare. Senare är ju skönt för då betyder det att jag kan ha ensamma dagar med tystnad. Det är alldels för underskattat tycket jag. Tystnaden alltså. Att vara tyst med sig själv som sällskap och lyssna på tystnaden.
Nä, nu ska jag fortsätta med mina försök att göra ingenting. Jag är bra på att göra ingenting, man kan säga att jag är proffs men kan ju alltid bli bättre. Eller hur?
Pöss på er.

12 kommentarer:

stort och smått sa...

Jobba är lite överskattat tycker jag. Men lönen är inte dum att få förstås.

Renée sa...

Det är ju lönen då... Fast jag skulle aldrig klara jobba om jag så slog knut på mig själv. Jag trivs med att vara sjukpensionär, låter väl konstigt men jag har accepterat att livet är så här. Hoppas du klarar av morgondagen, KRAM!

Sus sa...

Spar den. Till riktiga hösten kommit. Långa promenader vid havet, tjocka tröjor, stövlar, vackra färger. Gud vad jag vill tillbaka!

Monica sa...

Jag börjar också jobba igen imorgon :)
Fast jag är redo!
Tror jag...

Pöss

Anonym sa...

Söndagen före första arbetsdagen efter semestern, en klassisk ågren-dag. Själv har jag redan jobbat 4 (!) veckor efter semestern. Imorgon kommer en massa folk tillbaka efter semestern. Lite ågren det också, det är mycket skönare stämning när man bara är halva styrkan. Men jag har sparat min 5:e vecka till v 34. Veckan när skolan börjar, för att just få lite egentid och tystnad!

Ezter sa...

Nä, är det nåt man vet, så är det ju att man har sista lediga dagen! Det behöver ingen påminna om! Spara din 5e vecka, så har du något att se fram emot!

Anonym sa...

Börjar också i morrn *suck*
MEN! ska ha semester i september igen så kanske, kanske överlever jag. Hoppas du överlever också :)

Knasterfaster sa...

Ta din vecka senare. Jag funderar också på att ta en ensamvecka senare i höst.

Stina sa...

Håller med Stort och Smått ;-)

kan ju glädja dig med att min dotter sommarjobbat i 9 veckor vilket innebär 1 veckas "semester" (sommarlov) och jag har redan jobbat i 2 veckor efter bara 2 veckors semester. Du kom snart in i jobbrutinen igen ;-)

Klart man kan bli bättre på att göra ingenting, det är ju så jäkla gott ;-)

KRAM

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, man måste få vara själv med sig och sina tankar ibland annars går det "växtivall".....
Kramar

Singelmamman sa...

Jag börjar också jobba imorgon. Men tröstar mig med att ha sparad semester om-utifall andan och pengar finns för egen semester. Men hit är du alltid välkommen, det vet du!

Ruth i Virginia sa...

Jättekul! Jag har funnit min själafrände!

Det är det bästa jag är på ocks[, dvs göra ingenting.