tisdag 16 augusti 2011

Fy och lite så.

Efter fyrtioarton vändor på toa stegade jag iväg till lilla tandläkaren för undersökning och mätning av fickdjup. Inte byxfickor eller jackfickor utan tandfickor. Ont gör det och förresten tror jag hon på pin tjiv mäter lite extra bara för att hon vet att jag nästan håller på att flyga ur stolen av ilningar när hon petar runt bland tänderna. Huva!
Som om det inte var nog så skrämde hon mig sist gång med att det antagligen var hål i någon djupt liggande tand i bakersta delen av min mun MEN det var no holes! Alldels, alldels, alldeles rent och fint och alldels underbart för det betyder mindre skräck, fasa, terror och toabesök för lilla mig och en mindre förmögenhet är sparad.
Nu ska jag försöka jobba lite men efter att ha legat med axlarna i öronhöjd och spänd som en fiolsträng i en tandläkarstol är jag nu med huvudvärk som jag försöker bota med huvudvärkspiller och avslappningsövningar i form av mikropauser i axlarna.
Pöss på er.

10 kommentarer:

Fru Venus sa...

Nu har jag läst ikapp och är glad att du överlevt flugor, jobbstart och tandläkare :-) Jag har valt bort tandläkaren i ett par år nu (veeet....) pga av både ekonomi och skräck. Tandläkare är 1000 värre än arselbedövning. Gråmulenkram!

Anonym sa...

Själv är jag inte rädd hos tandis men förstår att det måste vara ett rent helvete för den som är det. Men betalningen skrämmer mig lite, eller mycket, för det är ju dyrt så man nästan går i konkurs.
Nu kan du andas ut i alla fall, för nu är det ju gjort. Hoppas huvudvärken släpper också.

Snäckskalsdalen. sa...

Det är hemskt att ha tandläkarskräck. Det har inte jag. Men jag har förstått att det inte är trevligt alls att ha det. Men så skönt att det såg bra ut idag!
Synd på axlarna. Men det är där det sätter sig. Allting. Det gör det på mig också - axlar och nacke, känsliga partier.
Blåser över en kram till dig!

Gökboet sa...

Jag känner igen den typen av jävulska besök! Kram, lilla du...

4U2! sa...

Säger till mig själv varje dag: ring tandläkaren i morgon ... när jag började med det? Kan det varit förra året ... rätt tjatigt egentligen! ;)

Ezter sa...

Skräck eller ej, ju längre man väntar, ju smärtsammare för både mun och plånbok!

Malla sa...

skönt att du inte hade hål!

kvinnan med koftan sa...

vet känslan....fast min tandläkare behöver inte ens rota i fickorna räcker att hon säger att jag ska gapa, då åker benen upp.

Shamrock sa...

Skönt att det är avklarat

Singelmamman sa...

Puh! Jag laddar själv inför mitt tandläkarbesök. Om någon vecka, minns inte exakt datum... *ryser*
Fast jag tror jag bara behöver gå till hyggliga hygienisten.