torsdag 2 juni 2011

Solen är här...

...men det skiter jag i för jag sanerar städar.
Alltså det är lika bra att passa på när jag väl kommer igång för jag är så svårstartad när det gäller städning. Inget "jävlar anamma" eller "bara göra det" existerar utan det måste finnas lite lust till det förstår ni. Förresten tror jag ingen har dött av lite skit i hörnen (i alla fall inte i min familj försöker jag intala mig själv) utan det är mest jag som mår dåligt när jag hör hur rediga alla andra är som städar, pyntar och fixar mest hela tiden. Jodå, det fanns en tid i mitt liv när jag var pedant. Japp, det var tiden innan maken och två barn...sen gav jag upp.
I alla fall så tvättar jag men det finns ett problem. Kommer ni ihåg att jag berättade om tvättmaskinen som läckte och hur lite handdukar möglat i mitt lilla skåp brevid tvättmaskinen?! Jag försökte ju rädda skiten genom att tvätta samma tvätt en miljard gånger...hjälpte föga utan allt fick gå i soptunnan. Nu förstår ni så luktar det mögel så fort jag tvättar, speciellt när jag kör 95 gradiga tvättar...
...men ORKA!!!!! Trött jag blir!
Antingen måste jag köpa ny tvättmaskin eller så måste jag hitta en mirakelkur att köra i lilla maskinen som tar bort mögledoften...kanske jag ska säga att köpa ny maskin inte är något alternativ just nu!
Någon som har några bra husmorstips? (Jaaaaa, jag har gjort rent filter mm.)
Pöss på er.

9 kommentarer:

Gökboet sa...

Usch då! Tvätta och städda du... jag latar mig bara!

Renée sa...

Vad trist med en maskin som luktar mögel... Testat klorin?

Gökboet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
4U2! sa...

Du har så rätt: vi har inte dött! (än) :)

Melinda sa...

Håller med syrran.. Klorin??

Fru Venus sa...

Kör en maskin, 40 gr, med en halv flaska ättika, inget annat. Borde bli bra.
"Vis av erfarenhet"

Knasterfaster sa...

Jaa du Gafflan. När det gäller städning så är vi väldigt lika. Jag har däremot aldrig varit pedant, inte ens innan sambo och barn. Jag tror faktiskt att mina barn har hållit sig onormalt friska pga lite skit här och där. Det är de i pedantiskt skötta hem som inskjuknar oftare tycker jag att det verkar som om. Jag hoppas att jag får lust att städa imorgon. Grattis till din lust idag! :)

UlGu sa...

Klorin brukar göra underverk.....
Lycka till!
Kramen

Singelmamman sa...

Tänkte också på ättika. Det är effektivt som fasiken. Själv har jag sällan lust till städning. Och tycker att det känns orättvist att jag måste städa. Speciellt när jag gjort det en gång. Kram och lycka till med tvättmaskinen